Kezdőlap Hírek KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI HÍREK BÁCS-KISKUN VÁRMEGYÉBŐL 

KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI HÍREK BÁCS-KISKUN VÁRMEGYÉBŐL 

November 21-én délelőtt Kiskunfélegyházán ingyenesen regisztrálják a rendőrök az érdeklődők kerékpárját. Érdemes elmenni a Petőfi térre, hiszen felmérik a kétkerekűek állapotát is a szakemberek.

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 3133-en lépték át, amely ismét jelentős emelkedés a korábbiakhoz képest. A jogsértések elkövetőinek legalább 39.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük. Azok a sofőrök azonban ennél nagyobb összegű bírságra számíthatnak, akik lakott területen belül 50 km/h helyett 116, illetve 112 km/h-val közlekedtek.  

Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt hatvanhat olyan baleset történt, amely rendőri intézkedést igényelt. Az egyenruhások huszonnyolc olyan autóvezetőt igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. Közülük négyen okoztak balesetet.

Az egészséges életmódhoz való csatlakozás egyik lehetősége a mozgás, és azon belül például a kerékpározás. A kétkerekű járgányok használata során azonban sokféle dologra kell figyelnünk ahhoz, hogy biztonságosan tudjunk közlekedni. Fontos – főleg az őszi-téli borongós időjárás során – a jól-láthatóság, amelyről már korábban is írtunk. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai 2023. november 21-én délelőtt a Petőfi téren várják azokat, akik szeretnék kerékpárjuk állapotát a szakemberekkel felméretni. A helyszínen lehetőség lesz a kötelező tartozékok pótlására, valamint a biciklik Bike Safe oldalon történő regisztrálására. Az érdeklődők a rendőrségen elérhető állásokról is tájékozódhatnak.   

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!