Kezdőlap Zenei élet Nitin Sawhney: Identity

Nitin Sawhney: Identity

Nitin Sawhney 2023. októberében jelentkezett ’Identity’ címre keresztelt lemezével, amelyről a Guy Garvey-el készült „Darling Boy” és a Hak Bakerrel közös „Ancestral” című dalokat már hallhatta a közönség.

A brit művész friss kiadványa a 2021-es ’Immigrants’ című korongjának folytatása, mely a nagy sajtóvisszhang mellett jelentős szakmai elismerésekben is részesült. Az új album a Warner kiadásában CD-n és dupla vinylen is megjelent.

Nitin így mesél vadonatúj albumáról: „A világ tele van egymásna ellentmondó véleményekkel és mindenki próbálja meggyőzni a másikat a saját nézeteiről. Néhányan nagyon erőszakosan csinálják ezt, és közben elfelejtik a legfontosabbat: mind emberek vagyunk. Addig, amíg nem sértesz meg másokat, ne hagyd, hogy befolyásolják a személyiségedet. Az ’Identity’ pont erről szól, egy szerelmeslevél önmagadhoz.”

Az 1999-ben megjelent ’Beyond Skin’ című, Mercury-díjra jelölt korongja óta Nitin sikeres karriert futott be. Egy igazi reneszánsz típusú ember, aki nemcsak több hangszeren játszik, hanem dalokat és zenekari műveket komponál, producerként tevékenykedik és DJ-ként is fellép.

Emellett tizenkét stúdióalbumot készített, több tucat film és TV reklám zenéjének alkotója. Egy igazi forradalmár, aki zenéjét és lényét tekintve is üde és megkerülhetetlen színfoltja a szcénának.