Kezdőlap Gasztro Ezért érdemes ellátogatni Hévízre

Ezért érdemes ellátogatni Hévízre

Hévízi Tófürdő 

Hévíz hazánk egyik leglátogatottabb és legnépszerűbb turisztikai célpontja jelenleg. A Balaton-közeli kisváros elsősorban gyógyvize miatt nagyon keresett – közel 220 éve, – ám  a város más, kiemelkedő értékkel is rendelkezik, melyeket érdemes felfedezni az ott töltött idő során. Az év minden napján nyitva tartó Hévízi Tófürdő télen is szeretettel várja a gyógyulni, illetve kikapcsolódni, feltöltődni vágyó vendégeit.

A Tófürdő a világ legnagyobb biológiailag aktív tava, több százezer külföldi és hazai személy által látogatott, különleges, természetes medrű, melegvízű tó, mely számos egészségügyi problémára gyógyír. A vonzó megjelenésű „Gyógytó” simogatóan lágy termálvízében színpompás tavirózsák között fürdőzhetnek a vendégek, feltöltődve mind testileg, mind lelkileg

A 32-34°C-os gyógyvíz ideális hőmérsékletű a test számára, vízösszetétele bizonyítottan gyulladás- és fájdalomcsillapító hatású. A vízben az úszás/lebegés során biztosított ízületi tehermentesítés által az izomzat teljes ellazítására van lehetőség. Továbbá van lehetőség szaunázni, szépülni, frissülni a Festetics Fürdőház részben. A személyre szabott programok többféle kezelést tartalmaznak, és a folyamat alatt garantált a szakorvosi konzultáció és kontroll.

Hévíz, az élet forrása | Hévíz.hu (heviz.hu)

SANTE Panzió – Tökéletes pihenési lehetőség a Tófürdő közelében

Hévízen szálláshelyek sokaságából választhatnak az érdeklődők, ahonnan könnyen elérhetik a méltán népszerű Gyógytavat. Tökéletes választásnak bizonyul a hévízi SANTE Panzió, mely nyugodt, csendes környezetet biztosít a testi-lelki feltöltődéshez, ellazuláshoz.

A Hévíz központjában található, egész évben nyitva tartó panzió2007 óta várja vendégeit. Frekventált elhelyezkedése – gyalog 10 percre helyezkedik el a Tófürdőtől –  kellemes környezettel párosul.
A modern, stílusos hotelben 21 igényesen, kényelmesen berendezett szobát alakítottak ki, a legtöbbhöz erkély is tartozik, ahonnan csodás kilátás nyílik Hévízre és környékére. A szobák TV-vel, hűtőszekrénnyel, széffel, valamintinternet hozzáférési lehetőséggel felszereltek.

Mindemellett a wellness részlegben vendégek ingyenesen használhatják a finn szaunát, valamint a pezsgőfürdőt, kedvező áron pedig kérhetők különböző masszázsfajták, például hát, egész test-, talp-, valamint nyirokmasszázs.
A gyerekek nagy örömére egy új játszótér található a szomszédos parkban.

A panzióban bőséges svédasztalos reggeli fogyasztható el, mely során a vendégek finomabbnál finomabb házi- és tájjelegű ételek közül válogathatnak. A Lobbyban fogyasztható olasz kávé (Filicori), továbbá frissítők, pálinka különlegességek és nagyradai borok is.

Parkolásra térítésmentesen van lehetőség a szálloda előtt, valamint a mélygarázsban. Az épületben lift és akadálymentesített bejárat könnyíti meg a közlekedést.
A hotelben többféle kedvezményes csomagár választható. Fizetéskor SZÉP kártyát is elfogadnak.

Sante Panzió (santepanzio.hu)

Sziklakert Étterem – Minőség és vendégszeretet

Hévízen a vendéglátás terén is első osztályú kiszolgálásban lehet részünk. Kiemelhetjüka vendéglátóhelyek közül az alsópáhoki Sziklakert éttermet- Illés László vezetésével. Akedvező nyitvatartással rendelkező, meghitt, igényes környezetben kialakított étterem magyaros ízeken túl pizzákkal, széles választékkal, bőséges mennyiséggel, minőségi alapanyagokból készült, jól ízesített, elérhető árú ételekkel, udvarias, gyors kiszolgálással várja vendégeit az év minden napján.

Az étteremben van lehetőség heti menüajánlatokból választani, valamint különleges alkalmakra (esküvő, ballagás, születésnap, évforduló, céges vacsora/ebéd) speciális menüsor összeállítása is kérhető.Alsópáhok, Hévíz és Sármellék vonzáskörzetében adott az ételek házhoz rendelésének opciója.

Sziklakert Étterem – Alsópáhoki Magyaros Étterem (business.site)

(2) Facebook

Sissy Kávézó és Fagylaltozó– Változatlanul magas színvonalú vendéglátás, jóleső ízvilág

Hévíz egyik legkiemelkedőbb kávézója és fagylaltozója a Tófürdő közelében található Sissy Kávézó és Fagylaltozó helyben készült, friss, finomabbnál finomabb, ízletes, gusztusos, jó kinézetű süteményekkel – többek között cukormentesekkel is -, valamint tavasztól-őszig saját recept alapján készült fagylaltokkal várja a kedves vendégeket.

A változatlanul magas színvonalon működő kávézó-és fagylaltozóban rendkívüli figyelmes és barátságos, udvarias, kedves, segítőkész, gyors, kitűnő kiszolgálással, zenével fűszerezett családias légkörrel, gyönyörű környezettel, széles választékban bővelkedő édességekkel, isteni kávéval, – téli időszakban különösen jóleső-különleges forró csokoládékkal,forralt borokkal találkozhatnak a Hévízre érkezők.

Újabban van lehetőség megkóstolni mindemellett Budapest születésnapi tortáját, a Natalis (Születés) fantázianéven ismert díjnyertes tortát, mely Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulójára készült. Jelenleg ismét kapható 2023 Magyarország Tortája, a Spicces Füge Respektus is a hévízi Sissy Kávézó és Fagylaltozóban.

(2) Facebook