Kezdőlap Egészség Ezért érdemes ellátogatni Makóra

Ezért érdemes ellátogatni Makóra

Makó – a „legvirágosabb város” néven is ismert, elsősorban a Hagymatikumról híres település turisztikai vonzerejét növeli a komplex élménylehetőségek sorozata, mely valamennyi korosztály számára kellő kikapcsolódást, feltöltődést, szórakozást biztosít.

Makó városa számos egyedülálló, – Makovecz Imre Kossuth-díjas, organikusépítészet egyik meghatározó képviselője által tervezett – építménnyelbüszkélkedhet, melyek közül talán a legkiemelkedőbb a Termál- ésGyógyfürdő, melyet az évtizedek alatt folyamatosan bővítettek. 2012óta új épületegyüttessel kiegészülve várja az év minden időszakábana fürdők fürdője wellness-, gyógy- ésélményelemekkelaz idelátogatókat. Hétvégenként akciók, változatos programok és sztárvendégek színesítik a fürdőzők kikapcsolódási lehetőségeit. Az országos gyógyfürdő minősítéssel rendelkező komplexumban a gyógyvíz és marosi gyógyiszap páratlan kombinációján túl fürdőorvosok segítik az egészségjavulást. Számos élmény-és gyógymedence mellett a fürdő különlegessége az exkluzív wellness élmény az ország legnagyobb alapterületű szaunaparkjában, gőzfürdővel és nyolc különböző szaunával, ahol szeánszok teszik különlegessé a méregtelenítési folyamatot, eltérő felöntési- és legyezési technikákkal.

Facebook

Bástya Hotel-MAKÓ


A Hagymatikummal szemben található 15 összkomfortos, klimatizált szobával felszerelt, svédasztalos reggelit kínáló Bástya Hotel garantált felüdülést nyújt a pihenni vágyó vendégek számára, ahol a  vendégek zavartalan pihenése egy barátságos, nyugodt környezetben biztosított. A Hotelben továbbá található masszázs szolgáltatás – thai, tradicionális, olajos, nyak-váll-hát, talp, illetve lehetőség van fürdőköpeny bérlésre, konferenciaterem foglalására, játékkölcsönzésre, illetve mosatásra, szárításra. A Hotel külön kedvezményekkelvárja a nagyobb létszámú buszos csoportokat is!
Főoldal – Bástya Hotel Makó (bastyahotelmako.hu)

Silver Pub Pizzéria – Makó


A fantasztikus pizzákat, salátákat, rágcsálnivalókat, wrap-eket, ízletes desszerteket és remek italokatkínáló Silver Pub Pizzéria Makó szívében található. A nyüzsgő, kedvező nyitvatartással működő, mindig fergeteges akciókatajánló hely egy fiatalos, barátságos, hangulatos, elegáns, laza, darts-sal és csocsóval felszerelt közösségi térrel rendelkezik, mely olyan találkozási élményt biztosít valamennyi vendége számára, ami már önmagában örömmel tölti el az érkezőket.

Kezdőoldal – Silver Pub

Papp Cukrászda


A Papp Cukrászda1994 januárban nyitotta meg kapuit, a  Papp Kávézó és Papp Fagyizó kíséretében, utóbbi kettő szintén Makó szívében, Cukrászda a központtól nem messze található. A Kávézó az érkezőket kávékülönlegességekkel, kedves, gyors, segítőkész kiszolgálássalvárja egy barátságos, igényesen kialakított, kellemes környezetben. A Kávézóban a vendégek különböző cukormentes vagy egyéb süteményeket kóstolhatnak, illetve így az ünnepek közeledtével a Papp Cukrászdában cukormentes szaloncukrok is elérhetők. A Cukrászda emellett elnyerte 2023-as Magyarország Cukormentes Tortája díjat a Kikelet nevű tortájával, mely azóta is elérhető a Papp Kávézóban és Cukrászdában is, számos más finomság – többek között marcipánok – mellett. Fontos továbbá megemlíteni, hogy a Papp Fagyizó 2018-ban Makó város önkormányzata által kínált Best of Makó díj elnyerője volt.

Facebook

Maros Kalandpart

A Maros Kalandpart a Maros folyó partján található Kalandpark – mely tökéletes aktív kikapcsolódási lehetőséget nyújt a család valamennyi tagjának. A Kalandpartban található felnőtt akadálypályán végighaladva az érkezők fejleszthetik kitartásuk a különféle magaslati kihívások leküzdésével, míg a gyermekek az alacsonyabban található készségfejlesztő és szórakoztató gyermekpályán mehetnek végig. Továbbá van lehetőség a kalandparkban a szabadesés élményét megtapasztalni az Ingán, átbiciklizni vagy Canopy-val átsiklani a Maros felett, illetve az önfeledt ugrálást biztosító trambulinokat kipróbálni. Természetesen mindezt a legnagyobb biztonsági körülmények mellett tehetik meg a látogatók, előzetes helyszíni oktatás során felkészülve és felszerelkezve a megfelelő eszközökkel.

Maros Kalandpart | Hivatalos weboldal

Facebook

Lombkorona sétány

A Maros jobb partján található Lombkorona sétány, egy új világba kalauzolja el a látogatókat. Különleges, emelvényes felépítése és hangulata eltér az országban található tanösvényekétől.
A séta során minden lépésnél más-más arcát mutatja az ösvényt övező tér. Az utat folytatva egy függőhíddal, valamint egy pihenési lehetőséget nyújtó árnyékos Hagymaterasszal is találkozhatnak a kirándulók. A terasz után nem sokkal egy panoráma kilátótorony kapott helyet. A Lombkorona sétány belépőjegye szezonban, hétvégén és ünnepnapokon egyszeri lecsúszást tartalmaz.

Lombkoronasétány – Makó (lombkoronasetany.hu)