Kezdőlap Események Fejlesztésekkel teli évzárás Szentkirályon

Fejlesztésekkel teli évzárás Szentkirályon

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A 2023-as év is sikeresen zárul Szentkirályon, hiszen számos fejlesztés zajlott le a község életében, melyről SZABÓ GELLÉRT polgármester adott számot.

A mozgalmas társadalmi élettel rendelkező község önkormányzata jóvoltából megvalósult idei beruházások közé tartozik többek között temető létesítmény bővítése, kerítésépítés, egy digitális temető nyilvántartás létrehozásával együtt, a Templom utca II. ütem útburkolatának kiépítése, a korszerű közlekedés szempontjából elengedhetetlen 8+1 fős kisbusz beszerzése, fogorvosi rendelő saját erős kialakítása, valamint a Polgármesteri Hivatal belső felújítása. Emellett egyéb végbemenő önerős befektetés az iskolai nyitott szín létesítése, kisebb útfejlesztések, nem utolsó sorban a Művelődési Ház terasz fedése. Az egyik talán legkiemelkedőbb invesztíció az általános iskola épületének energetikai korszerűsítése.
A színes, pezsgő közösségi életet folytató lakosság kedvelt rendezvénye, a Szentkirályi Falunap ez évben is megrendezésre került. A község első embere elmondta, hogy a helyi klubok, egyesületek jelenleg is sikeresen működnek, ezen felül jól sikerült a Szüreti Mulatság és a nevelési-oktatási intézmények szülői-nevelői közösségei is sikeres programokat bonyolítottak le.
Szentkirály Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Bács-Kiskun vármegye által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, azaz TOP program önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című felhívására, hogy a meglévő szolgáltatások magasabb színvonalon legyenek elérhetőek a jövőben. Ennek keretében az „Energetikai felújítás Szentkirály Község Önkormányzatának épületein” című projektjére első körben 112,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el európai uniós forrásból, valamint második körben 32,8 millió forintot TOP hazai társfinanszírozásból.
Az elnyert összeget a Szentkirályi Általános Iskola legrégebbi részére, az 1983-ban szendvicspanelekből épült négytantermes épületrészének energetikai felújítására fordították. Elvégezték az iskola komplex hőszigetelését (lábazat, homlokzat, padlásfödém, lapostető), homlokzati nyílászáró cseréjét, fűtési rendszer korszerűsítését, akadálymentesítését.
Ez utóbbi által megvalósult a fogyatékossággal élők közszolgáltatásokhoz és közösségi élethez való egyenlő esélyű hozzáférése. A külső és a részleges belső felújítás által vonzóbbá vált a létesítmény, javult az infrastruktúrája.
Szabó Gellért polgármester úr nyilatkozása alapján nagy öröm a községük számára, hogy számos sikeres pályázatot könyvelhetnek el, melyek mindegyike hozzájárul a település fejlődéséhez, könnyebbé és komfortosabbá téve ezáltal a szentkirályiak mindennapjait.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA