Kezdőlap Zenei élet Mozes & Kaltenecker: Futurized (Deluxe digitális kiadás)

Mozes & Kaltenecker: Futurized (Deluxe digitális kiadás)

A vezető francia jazzmagazin, a Citizen Jazz szerkesztője „csodálatos felfedezésként” jellemezte Mózes Tamara és Kaltenecker Zsolt duóját: „Mondanivalóval, blues-zal, groove-okkal átszőtt ez a zene, sok effekttel és vad improvizációkkal”.


A Mozes & Kaltenecker debütáló albumának digitális deluxe kiadása két új számmal bővült, az egyik a Money című Pink Floyd-szám meghökkentő feldolgozása, a másik pedig az alkotópáros Insomnia című saját dala, amelyhez a YouTube-on klipmegjelenés is társul.
A Futurized című lemez 2022 októberi megjelenése óta a duó számos külföldi koncerten és fesztiválon – különösen Belgium-szerte (például a Gaume Jazzfesztiválon), vagy legutóbb Ljubljanában – aratott nagy sikert.


2023 áprilisában meghívást kaptak a németországi Jazzahead! fesztiválra, ami az európai jazzszíntér egyik legnagyobb presztízzsel bíró rendezvénye. Brémában nemcsak meleg fogadtatású koncertet adtak (lásd alább a videót), hanem szerepeltek a neves francia rádiós producer, Alex Dutilh népszerű Open Jazz műsorának élő közvetítésében is.