Kezdőlap Hírek Piaci „Fenyőláz” 2023. decemberében is Kecskeméten!

Piaci „Fenyőláz” 2023. decemberében is Kecskeméten!

Minden évben hagyományosan december 7-étől karácsonyig, 24-ig a kecskeméti
belvárosi Nagypiac külső fedett részén több árus örvendezteti meg a kecskeméti
fenyővásárlókat. Kovács Tibort kérdeztük, aki pont 20. esztendeje jár „hozzánk”,
Kecskemétre a gyönyörű és nagy választékot kínáló fáit árusítani.
Idén is Kovács Tiborral beszélgettünk, aki szerkesztőségünknek elmondta többek között,
hogy legnagyobb az érdeklődés december közepére, illetve végére a fák iránt.
Az év vége felé már próbálnak a vásárlók picit alkudozni, ám mivel 1-2 fa akár 10-12 évig is növekszik, nem szívesen engednek az árusok afák árából. Több Kecskeméti nagy templomba is Zalai fenyőfát szállítunk évek óta-mondta Tibor. Vásárlóink mindig megelégedéssel vannak- a minőséget mindig tartjuk! Minden fa frissen vágott nálunk. 

Mindig frissen hozzák a fákat a termelők, amelyek közt van normand, luc és ezüstfenyő is,
így mindenki megtalálja a számára legkedvezőbb fajtát. Az idő most kegyes az árusokhoz, hiszen épp csak fagypont alá esik az éjszakai fagyhőmérséklet Kecskeméten. Egy-egy árus
300-350 fával jelenik meg a piacon. A normand fenyő kétszer annyi idő alatt nő, meg mint az ezüst, bár az jobban hullajtja a levelét, viszont mégis a normand fenyőre van nagyobb kereset. Nagyon szeretnek nálunk Kecskeméten vendégeskedni vidéki árusítóink, Tibor Sudról érkezett a szép fákkal, mivel Kecskeméten nagyon kedvesek a vásárlók-így pont 20. éve jön hozzánk minden decemberben- megszokott helyén, a körforgónál, pont a sarkon, a fedett szabad részen. Elmondása szerint – mivel őstermelőktől érkezik a fa, biztos a frissesség és garantált a minőség! 50 cm-től 4 méteresig lehet fákat találni, és idén fa-ritkaságokkal is találkozhatunk.

Szeretettel várják december végéig a szebbnél szebb fákkal az eladók Önöket a belvárosi
piaccsarnok külső fedett részénél-sőt aki talpat szeretne a fához, kapható és még bele is illeszti Tibor aki ebben a munkafolyamatban is profi és tapasztalt.