Kezdőlap Fejlesztés A ZF erősíti az autóipar fejlődését Kecskeméten

A ZF erősíti az autóipar fejlődését Kecskeméten

A ZF erősíti az autóipar fejlődését Kecskeméten

A német tulajdonban lévő ZF technológiai cégcsoport új gyárat épít Kecskeméten.

A ZF globálisan meghatározó technológiai cégcsoport, mely mobilitási rendszereket gyárt személyautókhoz, teherautókhoz és ipari technológiákhoz.Magyarországon a német vállalat nemrégiben stratégiailag fontos megrendeléseket nyert. Az egyik ilyen együttműködés Európa egyik meghatározó prémium autógyártójával jött létre Kecskeméten, ahol a gyártás üteméhez illeszkedően első és hátsó tengelyek összeszerelését ésazonnali beszállítását végzi.

A gyár új gépjármű platformokat fog gyártani Kecskeméten 2025-től. A jövőben a ZF saját gyárából fogja ellátni az autógyártót első és hátsó tengelyekkel, melyeket „just in sequence”, azaz időablakos ütemezéssel a gyártás üteméhez illeszkedően fog szállítani. Annak érdekében, hogy megfeleljen a megrendelő elvárásainak, és pontosan és időben tudjon szállítani, a ZF új gyárat épít a megrendelő közvetlen közelében Kecskeméten az Ipari Parkban.

„Szoros ütemtervünk van az indulásra, így az építkezési és a gyártás indítási tevékenységek már megkezdődtek.” nyilatkozta Eike Dorff, a ZF Product Line Chassis Modules and Systems vezetője. “Már a toborzásban is aktívak vagyunk, mivel a gyár számos új és izgalmas munkakört kínál majd olyan területeken, mint például a gyártás, a logisztika, a minőségbiztosítás, vagy az adminisztratív tevékenységek.”

A ZF izgatottan várja, hogy csatlakozhasson Kecskemét közösségéhez, és részt vehessen a város és a régió növekedésében és fejlődésében.

A ZF kecskeméti gyárának építése várhatóan 2024 őszére fejeződik be.

AZF vállalatról

A ZF globálisan meghatározó technológiai cégcsoport, mely mobilitási rendszereket gyárt személyautókhoz, teherautókhoz és ipari technológiákhoz, segítve ezzel a következő generációs mobilitást. AZF lehetővé teszi, hogy a járművek lássanak, gondolkozzanak és cselekedjenek. A Jármű Mozgáskontroll, a Beépített biztonság, az Automatavezetés és az Elektromos Mobilitás négy technológiai területén a ZF átfogó termék- és szoftvermegoldásokat kínál a jól ismert járműgyártók és az újonnan feltörekvő közlekedési és mobilitási szolgáltatók számára. A ZF a járműtípusok széles skáláját elektromosítja. Termékeivel a vállalat hozzájárul a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez, a klíma védelméhez és a biztonságos mobilitás fejlesztéséhez.

Világszerte 165,000 munkavállalót foglalkoztatva, a ZF a 2022-es pénzügyi évben 43.8 milliárd euró árbevételt ért el. A vállalat 32 országban 168 gyárat működtet.