Kezdőlap Hírek FIATALKORÚ RABLÓT VETTEK ŐRIZETBE 

FIATALKORÚ RABLÓT VETTEK ŐRIZETBE 

Súlyosan megsérült az a 71 éves férfi, akire egy 17 éves fiú támadt a hajnali órákban. A kiskunfélegyházi rendőrök pár órán belül azonosították és elfogták az elkövetőt.

A szokásos bevásárló körútjára indult egy 71 éves kiskunfélegyházi férfi 2024. január 27-én 5 óra 30 perckor. A járdán sétált, amikor mögé lépett valaki és megpróbálta kirántani a kezéből a táskáját. Az idős erősen szorította a táska fülét, ezért a jó erőben lévő támadó nagyobbat húzott rajta, amitől az áldozat elesett és beütötte az oldalát a járdaszegélybe. A férfi még a földön fekve is kapaszkodott az értékeibe, amit addig cibált az elkövető, amíg meg nem szerezte. A rabló ezután elfutott, zsákmánya mindösszesen 15 ezer forint volt és iratok.

Az idős értesítette a mentőket és a rendőröket, majd a kórházban megállapították, hogy súlyosan megsérült az incidensben, eltört a válla. A nyomozók forró nyomon kezdték meg az elkövető felkutatását, ami két órán belül eredményt hozott. Az adatgyűjtés során egy fiatalkorú neve merült fel. A kamaszt barátnőjénél találták meg, és ugyan tagadta a rablást, de a rendőrök megtudták, hogy csak nemrég érkezett kedveséhez. Ezután a fiatal otthonához mentek és átkutatták azt, a kukában pedig megtalálták a sértett iratait. A 17 éves rablót előállították és kihallgatták, ekkor már beismerő vallomást tett. Őrizetbe vették, és kezdeményezik a letartóztatását. A rendőrök vizsgálják, hogy elkövetett-e más bűncselekményt is.