Kezdőlap Kiemelt KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI HÍREK BÁCS-KISKUN VÁRMEGYÉBŐL 

KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI HÍREK BÁCS-KISKUN VÁRMEGYÉBŐL 

Előző héten 34 olyan sofőrt szűrtek ki a rendőrök, akik ittasan ültek volán mögé, közülük ketten balesetet is okoztak.

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 1188-an lépték át, amely az előző hetekhez képest csökkenést mutat. A jogsértések elkövetőinek minimum 39.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük. Az a két sofőr, aki Baja belterületén 103 km/h-val közlekedett az 50 km/h helyett, valamint a 44-es számú főúton 151 km/h-val hajtott a 90 km/h helyett ennél magasabb összegű bírságra számíthat.

Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt hatvankilenc olyan baleset történt, amely rendőri intézkedést igényelt. Az egyenruhások 34 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak; közülük ketten balesetet okoztak.

Vármegyeszerte több helyen összefüggő ködréteg alakult ki. Emiatt jelentősen lecsökkent a látótávolság. Kérjük, hogy a balesetek megelőzése érdekében a megszokottnál óvatosabbak legyenek közlekedésük során! Tartsanak nagyobb követési távolságot és ahol indokolt, kapcsolják be a ködlámpákat! Figyeljenek oda a többi közlekedőre is, használják sűrűn a visszapillantó tükröket!

Arra is felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy elindulás előtt a gépjárművezető mindig gondoskodjon az üvegfelületeken lévő jég eltávolításáról. Ezért mindig legyen a járműben jégmentesítő folyadék vagy jégkaparó! A biztonságos közlekedés érdekében azonban, ne csak a szélvédőt, de a jelző és a világítóberendezéseket is takarítsák le!

A balesetek elkerülése érdekében a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy az előírásokat betartva, egymásra odafigyelve vesznek részt a közlekedésben.  

Kérjük, vezessenek óvatosan és körültekintően, …hogy mindenki hazaérjen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!