Kezdőlap Események NATIONAL GEOGRAPHIC KÖZZÉTTE A 2024 JANUÁRI PREMIEREINEK PONTOS DÁTUMÁT ÉS A MŰSOROK...

NATIONAL GEOGRAPHIC KÖZZÉTTE A 2024 JANUÁRI PREMIEREINEK PONTOS DÁTUMÁT ÉS A MŰSOROK ELŐZETESEIT

NSYNC holding a surf board at the 1999 Teen Choice Awards. (Credit: Frank Trapper/Corbis via Getty Images)

AZ ÚJ SOROZATOK PREMIERJEI KÖZÉ TARTOZIK TÖBBEK KÖZÖTT

ÉLET SYDNEY REPÜLŐTERÉN

SCIENCE FAIR: A SOROZAT

AZOK A FELEJTHETETLEN 90-ES ÉVEK

(Budapest, 2024. január 4.) A National Geographic bejelentette milyen új sorozatok lesznek láthatóak a csatornán januártól. A tartalmak között tudományos, technikai, kulturális és valós élethelyzetekről szóló sorozatok is szerepelnek.

Az Élet Sydney repülőterén olyan megtörtént eseményeket mutat be, mint amikor például villám csap egy nemzetközi járatba, a mérnökök pedig igyekeznek mihamarabb felmérni a károkat. A Science Fair: A sorozat olyan diákokról készült, akik fenntartható üzemanyagtermeléssel, vagy elektromos motorokkal kísérleteznek. Azok a felejthetetlen 90-es évek bemutatja többek között a harcoló műkorcsolyázókat, a rapperek viszályait és az első elnöki vádemelést, amire több mint 100 évvel azelőtt volt utoljára példa. Elveszett városok nyomábansorozatban pedig egy ősi maja város, a Kusita Királyság elveszett fővárosa és a Piktek elveszett királysága után is kutatnak.

ÉLET SYDNEY REPÜLŐTERÉN

Premier január 15-én, 21:00 órakor a National Geographic csatornán

ELŐZETES

A Botany-öböl partján épült Sydney Repülőtér a déli félteke egyik legforgalmasabb légikikötője. A napi 900 járat és 180 ezer utas biztonságos kiszolgálása azonban nem könnyű feladat – főként, ha műszaki problémák, szabályszegő utasok és szélsőséges időjárási jelenségek is nehezítik a létesítmény működtetését… A Nat Geo izgalmas sorozata segítségével pillants be e lenyűgöző, a „Csendes-óceán kapujának” is nevezett repülőtér kulisszái mögé!

SCIENCE FAIR: A SOROZAT

Premier január 21-én, 19:00 órakor a National Geographic csatornán

ELŐZETES

Az International Science and Engineering Fair a tudományos érdeklődésű diákok egyik legrangosabb nemzetközi megmérettetése, így nem csoda, hogy a világ minden tájáról pályázók ezrei szeretnének bekerülni a döntő mezőnyébe.

AZOK A FELEJTHETETLEN 90-ES ÉVEK

Premier január 26-án, 22:00 órakor a National Geographic csatornán

ELŐZETES

Technikai újításaival, kulturális áramlataival és társadalmi átalakulásaival az 1990-es évek mély nyomot hagytak maguk után az Egyesült Államokban és az egész nyugati világban. Ez volt az a különleges, ikonikus évtized, amikor rettegtünk az ezredfordulótól, amikor Madonna és Tupac Shakur szólt minden hangszóróból, amikor a Titanic és a Mátrix megtekintése után az emberek extázisban távoztak a mozikból. A Nat Geo dinamikus, szórakoztató sorozata egy felejthetetlen, máig ható hősidőbe repít vissza minket…

VISSZATÉRŐ SOROZAT

ELVESZETT VÁROSOK NYOMÁBAN

Premier január 6-án, 16:00 órakor a National Geographic csatornán

ELŐZETES

Albert Lin, a Nat Geo felfedezője izgalmas küldetésre indul: megkísérli megfejteni néhány letűnt civilizáció városainak – és azok lakóinak – titkait a legmodernebb technológia segítségével. Dél-Amerikától Szudánig és Izraeltől Ománig azonban rendkívül mostoha viszonyok fogadják, így a tudomány iránti minden elkötelezettségére szüksége van a missziók teljesítéséhez.

A National Geographic Partnersről

A National Geographic Partners LLC (NGP), a The Walt Disney Company és a National Geographic Society közös vállalkozása, elkötelezett amellett, hogy a világ számára prémium minőségű tudományos, kalandos és felfedező tartalmakat kínáljon egy páratlan médiaportfólió segítségével. Az NGP egyesíti a National Geographic globális televíziós csatornáit (National Geographic Channel, Nat Geo WILD, Nat Geo MUNDO, Nat Geo PEOPLE) a National Geographic média- és fogyasztóorientált eszközeivel, beleértve a National Geographic magazinokat, a National Geographic stúdiókat, a kapcsolódó digitális és közösségi médiaplatformokat, könyveket, térképeket, gyermekmédiát, valamint az utazásokat, globális élményeket és eseményeket, az archívumértékesítést, a licencelési és e-kereskedelmi üzletágakat. A National Geographic alapvető célja 134 éve a világunk megismerésének és megértésének előmozdítása. Mindeközben havonta több millió embert ér el világszerte 172 országban és 43 nyelven. Az NGP bevételeink 27 százalékát a National Geographic Society nonprofit szervezetnek juttatja vissza, hogy a tudomány, a felfedezés, a természetvédelem és az oktatás területén végzett munkát finanszírozza. További információért látogasson el a natgeotv.com vagy a nationalgeographic.com oldalra, illetve keresse a Facebookon, a Twitteren, az Instagramon, a YouTube-on, a LinkedIn-en és a Pinteresten.

Nigel Coghlan poses for a photo at the Sydney Airport. (ITV/BenSymons)
Memory Bvungo smiles holding her certificate after the awards ceremony for the Zimbabwe Science Fair in Harare, Zimbabwe. (National Geographic/Karen Gaytán)
Dr. Serena McCalla helps Kevin Zhu prepare his science fair project in Jericho, N.Y. (National Geographic)
Josuhé Lozada Toledo and Albert Lin look at the sarcophagus lid inside the tomb of King Pakal inside the Temple of Inscriptions at the archaeological site of Palenque in Chiapas, Mexico. Albert Lin and his crew reveal one of the oldest, largest, Pre-Classical cities ever discovered in the Mayan world, hidden deep in Mexico’s, Lacandón jungle. (National Geographic for Disney/Jahlani Clarence)
Albert Lin uses handheld LiDAR technology to scan inside King Pakal’s tomb in Palenque, Chiapas, Mexico. Albert Lin and his crew reveal one of the oldest, largest, Pre-Classical cities ever discovered in the Mayan world, hidden deep in Mexico’s, Lacandón jungle. (National Geographic)