Kezdőlap Zenei élet Neil Young: Before and After

Neil Young: Before and After

A Before and After a kanadai származású amerikai énekes-dalszerző, 45. stúdióalbumaként 2023. december 8-án – Neil Young 78. születésnapja után három héttel – jelent meg a Warner/Reprise kiadásában. A 13 számból álló album néhány korábbi dalának szóló akusztikus újrafelvételét tartalmazza.

Az életemből a nemrég felvett dalok olyan zenei montázst alkotnak, aminek nincs kezdete vagy vége.” – így beszélt új megjelenéséről Neil Young. Melyen a kiválogatott régebbi dalai új felfogásban és egy 48 percen keresztül tartó – lejátszáskor persze számonként kikereshető –megszakítás nélküli dalfolyamként jelennek meg.

Az eredeti dalai hatalmas tárházából válogatva Neil Young olyan személyes kedvenceket választott ki – melyek egy kvázi utazással engednek betekintést saját hosszú pályafutásának történetébe. Most megjelentett dalait jó részint egyedül adja elő egy szál gitárral, szájharmonikával, zongorával: szóló akusztikus verzióban.

Neil Young tömören így írja le az ELŐTT ÉS UTÁNA címet viselő albumának dalfolyamát: „Az érzést nem darabokban, hanem egész darabként ragadják meg – úgy terveztük, hogy így hallgassák. Ez a zenei bemutató dacol a keveréssel, a digitális rendszerezéssel és az elválasztással. Csak hallgatásra készült. Ez mindent elmond”.

A „Before and After” négy formátumban elérhető: vinyl LP; tiszta bakelit LP (Limited Edition), Blu-Ray lemez Atmos keveréssel, Binaural mix és Hi-Res 96/24 sztereó; valamint a Compact Disc.

Tracklist:

 1. I’m The Ocean
 2. Homefires 
 3. Burned
 4. On The Way Home
 5. If You Got Love (Previously Unreleased)
 6. A Dream That Can Last
 7. Birds
 8. My Heart
 9. When I Hold You In My Arms
 10. Mother Earth
 11. Mr. Soul
 12. Comes A Time
 13. Don’t Forget Love

(KJJR)