Kezdőlap Események Tiszaug község önkormányzata – bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése

Tiszaug község önkormányzata – bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése

Projektzárás

Tiszaug KözségÖnkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, TOP-1.4.1-19BÖLCSŐDEI FÉRŐHELYEK KIALAKÍTÁSA, BŐVÍTÉSE felhívásra „Minibölcsőde létrehozása Tiszaugon” címmel (projekt azonosítószáma: TOP-1.4.1-19-BK1-2020-00047). A 50,00 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból, valamint 79,85 Ft TOP hazai társfinanszírozásból finanszírozott projekt fő céljaegy korszerű bölcsőde megteremtése.

Az Önkormányzat küldetésének tekintette, hogy a szükséges alapfokú nevelési szolgáltatásokat biztosítani tudja a község minden arra rászoruló lakójának.

A projektben az önkormányzati fenntartású TiszaugiÓvoda (6064 Tiszaug, Móra F. u. 2 127/3 hrsz.) bővítése valósult meg, új mini bölcsődei részleg megépítésével.

A mini bölcsőde épülete 7 fős bölcsődei csoporttal a 2 fős személyzeti létszámmal bővült. Felújításra kerülta konyha, az irodák, a személyzeti szociális blokk, valamint megépítésre került egy akadálymentes wc, egy öltöző, egy wc, egy fürdő és egy tároló is.

A megvalósult beruházás hozzájárul a gyermekeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatéréséhez,ezáltal a foglalkoztatás növeléséhez és a vidék népességmegtartó erejéhez.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

További információ kérhető:

Káré Gábor, polgármester

70/489-5091

[email protected]