Kezdőlap Hírek TUCATNYI TYÚKOT (IS) LOPOTT – VÉGÜL LEBUKOTT 

TUCATNYI TYÚKOT (IS) LOPOTT – VÉGÜL LEBUKOTT 

Egy 22 éves helybéli Lajosmizsén több bűncselekményt követett el decemberben. A nyomozók elfogták, és a bíróság már le is tartóztatta.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói 2024. január 12-én hajnalban őrizetbe vettek egy 22 éves lajosmizsei lakost, aki a gyanú szerint legalább öt bűntény elkövetésével gyanúsítható.

A férfi decemberben lakóházakat és tanyákat tört fel, és mindenhonnan értékes dolgokkal távozott. Volt, ahonnan kerékpárt tulajdonított el, máshonnan szivattyút, motoros láncfűrészt, műszaki cikkeket vett magához. Az egyik portáról – zsákba pakolva – tucatnyi tyúkot lopott, aztán az állatokat néhány napon belül sorban elfogyasztotta.

Az ingatlanokba való bejutáshoz más és más módszereket választott; volt, ahol betörte az ajtót, de az is előfordult, hogy egyszerűen kibontotta a nyílászárót a falból, illetve levágta az útjában álló lakatot a garázsajtóról. Egy nagykaput is leemelt a helyéről annak érdekében, hogy bejusson egy ház udvarára. A nyomozók a kiterjedt adatgyűjtés eredményeként végül eljutottak a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalhoz, akit kihallgatását követően őrizetbe vettek és kezdeményezték letartóztatását.