Kezdőlap Piac Hagyományokat idéző disznóvágás a Budai utcai Piacon

Hagyományokat idéző disznóvágás a Budai utcai Piacon

Egy 160 kilós sertést dolgoztak fel ma (péntek) reggel a Budai utcai piacon. A Kecskeméti Piac szervezett hagyományos disznóvágást, melyen a látványsütés mellett természetesen kapható volt sült hurka, kolbász, de az érdeklődők forró italokat is kortyolhattak.

Hagyományos disznóvágást rendezett péntek reggel 7 órától a Kecskeméti Piac az árusokkal összefogva, a Budai utcai piaccsarnok szabadtéri részén. Egy közel 160 kg-os sertést dolgozott fel a tapasztalt böllér, aki kolbászt, hurkát is készített. Az ételekhez szükséges alapanyagokat a piac árusai, termelői biztosították. A program része volt a látványsütés. A helyszínen, a piaccsarnoki Ételbár jóvoltából, tárcsán sütötték meg a feldolgozott húskészítményeket.

Az ínycsiklandozó kóstolóhoz forraltbort és teát kortyolhattak az érdeklődők, akik miközben csemegéztek, egyúttal a kézművesek igényes alkotásaiban gyönyörködhettek, megismerkedhetek a termelői készítményekkel, valamint a rendezvényt szolgáló autentikus installációknak köszönhetően időutazáson vehettek részt. Érdekességként, kisállatokkal lehetett találkozni a piactéren az állatsimogatóban. A rendezvény vendégeként, fellépett a Gyopáros Nyugdíjas Egyesület Gyöngyvirág énekkara. A rendezvényre Gaál József alpolgármester és Lévai Jánosné önkormányzati képviselő is kilátogatott.

Forrás, szöveg : https://hiros.hu/hagyomanyokat-idezo-disznovagas-a-budai-utcai-piacon/