Kezdőlap Állati Hagyományokat idéző disznóvágás a Budai utcai Piacon

Hagyományokat idéző disznóvágás a Budai utcai Piacon

2024.02.16-án, pénteken, 7.00 órától a Kecskeméti Piac egy hagyományos disznóvágást rendez árusaival összefogva, a Budai utcai piaccsarnokhoz kapcsolódó szabadtér középső területén.

A piactéren egy közel 160 kg-os disznó kerül feldolgozásra, melyből a tapasztalt böllér kolbászt, hurkát készít. Az ételekhez szükséges alapanyagokat a piac árusai, termelői biztosítják, ezért különösen finom, minőségi falatokra számíthatnak.

A program része a látványsütés. A helyszínen, a piaci Csarnok Ételbár jóvoltából, tárcsán sütik majd a feldolgozott húskészítményeket: a hurkát, kolbászt. Az ínycsiklandozó kóstolóhoz forraltbort vagy teát kortyolhatnak. Miközben csemegéznek, gyönyörködhetnek a kézművesek igényes alkotásaiban, megismerkedhetnek a termelői készítményekkel, valamint a rendezvényt szolgáló autentikus installációknak köszönhetően időutazáson vehetnek részt. Érdekességként, kisállatokkal találkozhatnak a piactéren az állatsimogatóban.

A rendezvény vendégeként, 8.30 órai kezdettel fellép a Gyopáros Nyugdíjas Egyesület Gyöngyvirág énekkara, akik színvonalas műsor keretén belül, tangóharmonikával kísért, válogatott népdalcsokrot adnak elő.

A Kecskeméti Piac mindenkit szívesen lát egy hangulatos, színvonalas rendezvényen, a Budai utcai vásártéren!

Puskás Tünde