Kezdőlap Fejlesztés Ingatlanpiaci nagyágyúkkal erősít a Gránit Pólus

Ingatlanpiaci nagyágyúkkal erősít a Gránit Pólus

Budapest, 2024. február 5. – A Gránit Pólus csoport, a hazai ingatlanszektor legnagyobb
magántulajdonban lévő ingatlanvállalkozása két ingatlanpiaci szakemberrel erősít. Fábián Péter a Westend műszaki vezetőjeként az energiahatékony üzemeltetést és korszerűsítést, Szemerédi Dóra Diána ESG vezető pedig a cégcsoport fenntarthatósági stratégiájának és beszámolójának kidolgozását irányítja.
Fábián Péter 10 éves vagyonkezelői és ingatlanüzemeltetői tapasztalatát többek között olyan meghatározó ingatlanpiaci cégeknél szerezte Magyarországon és Németországban, mint a Jones Lang LaSalle, a Diófa Ingatlankezelő és az Agora Budapestet is üzemeltető HB Reavis. A továbbiakban pedig a Westend műszaki vezetőjeként Potoczki Gábor beruházásmenedzsment vezetővel együttesen a 200ezer m 2 összterületű és 50 ezer m 2 bérlői területtel rendelkező, vegyes funkciójú ingatlan energiahatékony üzemeltetéséért és a korszerűsítési beruházások fenntartható megvalósításáért felel. Mindez az ingatlanszektorban egy új, a fenntartható létesítménygazdálkodást támogató
horizontális szervezeti struktúrát jelent.
„Az új építések óriási mértékű többlet erőforrás-felhasználást jelentenek a meglévő épületek korszerűsítéséhez képest, ezért az ingatlanszektor fenntarthatóbbá tétele érdekében a meglévő ingatlanok minőségi fejlesztésére is nagy hangsúlyt kell helyezni. Sokkal nagyobb figyelmet kell fordítani ezen épületek technológiai korszerűsítésére, a hatékonyabb fenntartásra és az állagmegőrzésre, karbantartásra” – mondta el Fábián Péter.
Szemerédi Dóra Diána egy élhetőbb bolygó megteremtésének és megtartásának elkötelezett híve, több, mint 10 éve foglalkozik fenntarthatósággal, a Hungary Green Building Council felügyelőbizottság és a Green Business Academy Network tagja. Korábban az Auchan korzók üzemeltetési vezetőjeként dolgozott, majd CSR vezetőként felelt azért, hogy a Nhood, illetve az általa kezelt ingatlanok és fejlesztési területek esetében a fenntarthatósági stratégiának, az Európai Uniós és hazai szabályozásoknak megfelelően a pozitív társadalmi és környezeti hatások is megvalósuljanak
a gazdasági értékteremtés mellett. A Westendet, a Budapest Arénát és a Művészetek Palotáját is üzemeltető Gránit Pólus csoport ESG vezetőjeként az ESG stratégia kidolgozását, megvalósulását, illetve a hazai és uniós szabályozáshoz igazodó beszámolást irányítja. 
„A városi életminőség javulásában kulcsszerepe van az ingatlanszektornak. A cégcsoport ezt saját ingatlanjainak hatékony működésén és a központi elhelyezkedésű épületeink által kínált környezeti és közösségi szolgáltatások folyamatos bővítésén keresztül tudja leginkább támogatni. 2024 év végéig ezért kidolgozzuk a karbonsemlegesség eléréséhez szükséges stratégiánkat, vagyis a kibocsátás minimalizálásának és a keletkező kibocsátás ellensúlyozásának eszközeit” – tájékoztatott Szemerédi Dóra Diána.

A Gránit Pólus csoportról
A Gránit Pólus csoport Magyarország vezető, magántulajdonban lévő ingatlan-vagyonkezelő
vállalkozása. Olyan, a főváros és az ország életét is meghatározó létesítményekért felel többek között, mint a Westend Bevásárlóközpont és Irodák, a Papp László Budapest Sportaréna és a Művészetek Palotája. Komplex és kiemelkedő szaktudásra építve, innovatív megoldásokkal szolgálja ki a város és az itt élők jelen igényeit, és egyben formálja a következő évtizedek fejlődési irányvonalait. Olyan biztonságos és fenntartható élettereket teremt és tart fenn, amelyek irányadók a piac számára, illetve hatással vannak a város és lakosainak életére.
www.granitpolus.com