Kezdőlap Kiemelt KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI HÍREK BÁCS-KISKUN VÁRMEGYÉBŐL 

KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI HÍREK BÁCS-KISKUN VÁRMEGYÉBŐL 

Az elkövetkezendő időszakban egyre inkább számítani kell az utakon a kerékpárosok megjelenésére. Vigyázzunk rájuk is!

Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt 53 olyan baleset történt, amely rendőri intézkedést igényelt. Az egyenruhások 15 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak; közülük ketten okoztak balesetet.

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2127-en lépték át; pontosan 400-zal többen, mint egy héttel korábban. A jogsértések elkövetőinek legalább 39.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük. Az egyik heti top-gyorshajtót Kecskeméten mérték be: a sofőr az 5-ös számú főút belterületi részén 105 km/h-val autózott, így neki 117.000 forintos bírságot kell megfizetnie.  

A jó idő közeledtével a közutakon egyre több kerékpárosra kell számítania az autóvezetőknek. A biciklisek – a gyalogosok mellett – a közúti közlekedés legvédtelenebb és legsérülékenyebb résztvevői. Elütésük során gyakorlatilag kivétel nélkül személyi sérülés következik be, és csak annak súlyossága a kérdés. Ez a különös sérülékenység indokolja, hogy kiemelten odafigyeljünk rájuk. A gyalogos-elütésekről elmondható, hogy azok hátterében a legtöbbször valamilyen emberi hiba áll: gyorshajtás, elsőbbség meg nem adása figyelmetlenség. Ez egyben azt is jelenti, hogy ezek a többnyire súlyos balesetek szabálykövető magatartással, az emberi hibák kiküszöbölésével megelőzhetőek.

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!