Kezdőlap Hírek RABLÁS GYANÚSÍTOTTJA RENDŐRKÉZEN

RABLÁS GYANÚSÍTOTTJA RENDŐRKÉZEN

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Jánoshalmi Rendőrőrsének munkatársai éjt nappallá téve keresték a bűnelkövetőt, akit végül sikerült is beazonosítani.

A szentmiséről ment haza 2024. február 18-án este egy 84 éves jánoshalmi asszony. Amikor a házához ért, elővette a kulcsot, hogy kinyissa az ajtót, de a mozdulat félbemaradt, mivel hátulról meglökte valaki. Az idős nő ugyan nem esett el, de elvesztette az egyensúlyát, a táskája pedig a földre hullott. A szatyorért egy sötét ruhás férfi hajolt le, és azt felkapva gyorsan elfutott. Zsákmánya telefon, némi készpénz, ostyatartó és rózsafüzér volt.

Az ismeretlen tettest mindenféle lehetséges módon keresték a rendőrök: nyomokat kutattak, tanúkat hallgattak ki, elemezték a térfigyelő kamerák felvételeit. Végül eredménnyel jártak, és a bűntény után alig másfél nappal, február 20-án délelőtt elfogtak egy 43 éves helybélit, aki a rablással gyanúsítható.

A férfi a kihallgatása során részben beismerő vallomást tett, és azt is elmondta, hogy a pénzen kívül a zsákmánya többi részét eldobálta. A rendőrőrs nyomozói a telefonon kívül minden értéket megtaláltak, és azokat visszaadták a tulajdonosnak.

A rablót őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.