Kezdőlap Egészség Természetes megoldás testi és lelki problémákra – Harmónia Lélekközpont

Természetes megoldás testi és lelki problémákra – Harmónia Lélekközpont

Kócsó Tündénél jártam a kecskeméti Harmónia Lélekközpontban, ahová magam is gyakran járok, ha egy kis stresszoldásra van szükségem, de most annak apropójából jártam, hogy új vállalkozásba is kezdett. Vele és párjával beszélgetek.

– Üdvözöllek titeket! Mesélj nekem Tünde, mi ez az új vállalkozás?

– Tulajdonképpen nem teljesen új, legalábbis ami a tevékenységet illeti, csak a közös cég új, mert kisebb rendezvényeket több éve szervezek, az elmúlt évben pedig egy rendezvényszervező cég ügyvezetőjeként több nagyobb szabású rendezvényt is létrehoztam. Csak most párommal, Tóth Csabával nagyban gondolkodunk és saját céget alapítottunk,  mellyel  az ország több városában tervezünk hasonló eseményeket.

– Milyen jellegű rendezvényeket terveztek?

– Kezdésnek hasonlókat, mint amilyeneket eddig is szerveztem, vagyis a fő munkámhoz kötődőeket. Természetgyógyászként dolgozom és nagyon fontosnak tartom, hogy az emberek tudjanak arról, hogy létezik fizikai vagy lelki problémájukra természetesebb módszer is, mint amit esetleg eddig hallottak. Sokszor magam is tapasztalom, hogy végső elkeseredettségükben fordulnak természetgyógyászhoz vagy természetes gyógymódokhoz  az emberek, amikor már a nyugati orvoslás  nem hozza meg a kívánt eredményt.  Ezért is tartom fontosnak az olyan fórumokat, ahol lehetősége van az egészségügyben kevésbé jártas embereknek is arra, hogy megismerjenek, kipróbáljanak, megtapasztaljanak többféle alternatív lehetőségeket, hogy ne essenek pánikba, ha egészségük rosszabbra fordul. Tudjanak arról, hogy van választási lehetőségük. Másrészt pedig olyan nagy a természetes gyógymódok területén a kínálat, hogy nehéz néha eligazodni, hogy kinek milyen módszer lenne a jó és ezeken a napokon lehetőségük van a látogatóknak egy helyen többféle terápiás módszert kipróbálni, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbbet.

– Csaba, én úgy tudom, hogy műszaki szakember vagy.  Mi ösztönzött téged, hogy természetgyógyászathoz, spiritualitáshoz is kötődő rendezvényszervező céget alapítsatok?

– Be kell vallanom, mielőtt Tündét nem ismertem, eléggé szkeptikus voltam ilyen téren. Bár nagyon ritkán kellett nyugati orvosláshoz is fordulnom, mégis ha problémám volt inkább a az ismertebb utat  választottam. Talán, mert kevés ismeretem volt természetes gyógymódok területén, illetve volt néhány kellemetlen tapasztalatom is a másik területen…most így visszatekintve tudom, csak azért, mert nem a megfelelő szaktudású emberekhez fordultam. Tünde  Lélekközpontjában és a legutóbbi rendezvényén volt alkalmam megtapasztalni sok kiváló, természetes gyógymódokkal foglalkozó szakember terápiáját, természetes táplálékkiegészítőket és spirituális módszereket, így rá kellett jönnöm, hogy léteznek igen hatékony módszerek, csak meg kell ismerni, megtapasztalni és megtalálni a megfelelőt. Egyébként még a spiritualitás sem áll messze a műszaki gondolkodásomtól, hiszen minden energia és az energia mérhető. Megtapasztalhattam, hogy sok olyan természetgyógyászathoz fűződő eszköz is létezik, mely nagyon is kézzelfogható, műszaki ember számára is megfogható paraméterekkel rendelkezik. Nem „hókuszpókusz” ami első látásra talán úgy tűnik, mert ha mélyebben belenézünk, érdekel a miértje, a működési elve, akkor meglátjuk benne a fizikát, a mérhetőt, az agyunkkal is felfoghatót. Én pedig mindig érdeklődő és nyitott embernek tartottam magam. Ez valóban kicsit új terület még nekem, de jó úton haladok a teljes elkötelezettség felé, mert látom a fizikai hátterét is, a hatékonysági mutatókat és ez abszolút összeegyeztethető a mérnöki gondolkodásommal is. Az  utóbbi időben pedig párom által sok olyan tapasztalatot gyűjthettem a természetgyógyászat és a spiritualitás eszközein keresztül, amely miatt elillant a szkeptikusságom és bennem is megfogalmazódott, hogy minden  embernek szükséges megismerni az öngyógyításához vezető alternatív terápiás lehetőségeket is.

– Elsősorban Tündét, mint természetgyógyászt kérdezem: létezik „tuti gyógymód” bizonyos fizikai vagy lelki problémákra?

– Köszönöm a kérdést, hiszen pont ez a legfőbb oka, amiért fontosnak tartom az ilyen rendezvények létrehozását, illetve amiért jópár éve megálmodtam a Harmónia Lélekközpontot is. Nem hiszek a mindenható, mindenre jó tuti módszerben. Úgy, mint ahogy például ugyanaz a gyógyszer lehet két embernél sem ugyanazt a hatást váltja ki, vagy akár ugyanaz a masszázstechnika az egyik embernek túl erős, a másiknak túl gyenge.  Ettől nem a masszőr vagy a  masszázstechnika a rossz, csak  nem mindenkinek ugyanaz a hatásos. Akik már megtapasztaltak természetes gyógymódokat, szintén nem egyformák a vélemények.  Van aki a gyógynövényekre esküszik, van aki a fényterápiára, van aki a fülakupunktúrára, van aki megint másra. Ugyanez a lelki blokkok oldására is igaz. Van akinek a kristályokkal csakratisztítás hozza meg a várt eredményt, van akinek az access bars, van akinek a családállítás, van akinek teljesen más….Nem lehet azt mondani, hogy az egyik jobb vagy rosszabb mint a másik,  a hatásosság attól függ,  hogy az egyén számára melyik  módszer adja a legjobb megoldást  problémájára.

– Sokan mondják, hogy akkor hatnak a természetgyógyászati módszerek, ha hiszünk benne…ez így van?

– Igen is, meg nem is. Én a test-lélek-szellem egységében hiszek, vagyis abban, hogy egyik sem működik a másik nélkül. Ezért ha valaki hozzám fordul, mindig mindháromra hangsúlyt fektetünk. Vagyis mivel kémiai elemekből is állunk, ezért az is fontos, hogy a fizikai testünket is a megfelelő táplálékkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal stb tápláljuk, hogy eltávolítsuk a felesleges méreganyagokat melyek akadályoznak minket a gyógyulásban, de szükséges a lelki blokkok oldása is, mert a lelki blokkok okozzák többnyire a betegségeket. Nem véletlen, hogy a felgyorsult, stresszes világban nagyon sok a fizikai tüneteket is produkáló beteg. Mindezek viszont csak akkor hoznak végleges gyógyulást, ha hiszünk is.  Elsősorban nem a termékben vagy a szolgáltatásban kell hinni- abban is  – de értem ez alatt, hogy hiába vesz be bárki „gyógyító” füveket vagy pirulákat, hibába kezeljük bármilyen frekvenciákat javító eszközzel, ha közben nincs életcélja, ha közben azt gondolja, hogy úgysem fog meggyógyulni, ha nem hisz a saját gyógyulásában, ha nem hiszi, hogy a problémáját lelki blokk is okozhatja és nem hajlandó másképp gondolni a sérelmeire…és sorolhatnám…mert előbb-utóbb a legmodernebb, mások számára legnagyobb eredményeket hozó  módszereket is a páciens agya felülírja. Ezért tartom nagyon fontosnak, hogy ne csak a nyugati orvoslás eszközeit alkalmazzuk, hanem egészben, idegen szóval élve holisztikusan nézzük az embert és úgy próbáljunk rajta segíteni. Ezt pedig csak közös munkával lehet, nem lehet az illető személye és akarata nélkül.

-Említetted a nyugati orvoslást. Ezek szerint hiszitek, hogy a nyugati és a keleti megfér egymás mellett?

– Legalábbis szeretnénk, ha megférne. Már régóta a legtöbb kórházban sem tartják a látogatási időt olyan szigorúan, mert köztudott és bizonyított, hogy ha a beteg lelkileg támogatva van, ha érzi a szeretet energiáját, mert látogatják, foglalkoznak vele, sokkal hamarabb gyógyul. Sajnos vannak még mindig olyan orvosok, akik merőben elutasítják a természetgyógyászatot, de hál’ istennek egyre többen vannak, akik hisznek a természet erejében. Egyre többen vannak, akik vallják a test-lélek- szellem egységét és javasolnak a nyugati orvoslás módszerei mellé is természetesebb gyógymódokat. Ezért is keresünk egyre több orvost is, aki a küldetésünk mellé áll, aki eljön a rendezvényeinkre és előadást tart vagy konzultációs lehetőséget nyújt fizikai vagy lelki problémákkal küzdő embereknek, felvázol lehetőségeket, melyben akár a kétféle gyógyítási módszer is ötvözhető.

– Mondtátok, hogy rendezvénysorozatban gondolkodtok…mit jelent ez?

– Igen, a természetes módszerekhez kötődő rendezvénysorozatunknak a címe: Harmóniában Önmagaddal….ez tulajdonképpen a test-lélek-szellem egységét jelenti, mert akkor tudunk fizikailag és lelkileg is egészségesek lenni, ha ez a három szoros barátságban van. Többféle módon is meg lehet ezt közelíteni, így minden rendezvényünknek ezen belül van egy fő arculata, a mostani főleg a testi-lelki méregtelenítésről szól. Ezért is adtuk a „Fortélyok a testi-lelki megújulásodért” alcímet. Hiszen egészségünk „megépítése” is olyan, mint a házépítés. Nem rakjuk a tetőt a házra, ha az alapja roskadozik, mert előbb-utóbb összedől. A fizikai testünket és lelkünket is  először meg kell tisztítani a mérgektől, akár a fizikai, akár a szellemi, a gondolati mérgektől, ha meg akarjuk teremteni magunknak az áhított egészséget, a harmóniában önmagával élő embert.Mi várható ezeken a rendezvényeken?

– A látogatók megismerhetnek számtalan természetes lélekterápiát, fizikai egészséget is támogató gyógymódokat, táplálékkiegészítőket, vitaminokat. Kóstolhatnak egészséges ételeket, finomságokat, a gyakorlatban kipróbálhatnak fizikai és lelki egészséget javító és támogató terápiákat, masszázsokat. Részt vehetnek előadásokon, melyeket orvosok, természetgyógyászok, lélekterapeuták  és egyéb természetes gyógymódokat alkalmazó szakemberek tartanak. Lehetőségük lesz beszélgetni, konzultáción részt venni. Sőt, mindig meglepetésekkel is szolgálunk, hogy az életszeretethez és lelki békéhez szükséges vidám hangulatot is biztosítsuk.  Hogy kik lesznek az előadók és milyen „fűszereket” alkalmazunk ehhez, egyenlőre legyen titok.

– Akkor tehát legközelebb áprilisban találkozhatnak veletek a látogatók?

– Igen, Kecskeméten a Hírös Agórában 2024. április 13-án és 14-én lesz a Harmóniában Önmagaddal címet kapó rendezvényünk, melyet terveink szerint az ország több városába is viszünk majd.

– Teljes-e már a létszám vagy vártok még kiállítókat, előadókat?

– Várjuk szeretettel még a jelentkezőket mind kiállítóként, mind előadóként (sőt nem csak a kecskeméti rendezvényeinkre), mindazokat, akik úgy érzik, hogy olyan termékkel vagy szolgáltatással foglalkoznak, ami a test-lélek- szellem egységének megteremtését szolgálja. Természetesen nagyon örülünk olyan előadók, konzultációs lehetőséget kínáló orvosoknak is, akik vallják a természetgyógyászat létjogosultságát és fontos szerepét.

– Hol tudnak tájékozódni az érdeklődők?

– Az erre a rendezvényre létrehozott Facebook oldalunkon, melyen meg fogják találni az érdeklődők a kiállítókkal és előadókkal  készülő riportokat is. Így már a rendezvény előtt tudnak tájékozódni a látogatók, hogy kivel szeretnének találkozni, kihez szeretnének időpontot kérni akár konzultációra, akár terápiára, valamint az előadások témái is olvashatók. Érdemes a rendezvényig sűrűn  látogatni az oldalra, mert szinte naponta frissítjük új információkkal.  Weboldalunkat is szeretettel ajánljuk az érdeklődők figyelmébe (akár látogatóként akár kiállítóként). Elérhetőségeinket mindkét helyen megtalálják. Szeretettel várjuk az érdeklődőket és téged is Márti!

– Köszönöm és sok sikert kívánok Nektek!