Kezdőlap Kecskemét Budapest Az év első borfesztiválja

Az év első borfesztiválja

Tökéletes közösségi élmény, tökéletes borokkal, tökéletes hangulatban – Április 6-án ismét Winelovers Grand!

Sajtóközlemény

Corinthia Hotel Budapest

2024. április 6. 11:00-22:00

“Annyi kiváló bor van a világon, hogy ha életünk minden egyes napján új palackot nyitunk, akkor is egészen hosszú marad még a boros bakancslistánk. Egy ilyen esemény, mint a Winelovers Grand kiváló alkalom arra, hogy jó néhány tételt kihúzhassunk erről a bizonyos listáról.”

A fenti idézet – amely egy beszámolóban szerepel – jól mutatja, milyen lehetőségeket rejt a Winelovers Grand a borrajongók számára. Az év első borfesztiválja, a hazai borstílusok széles spektrumának felvonultatásával, évről évre a borkedvelők nagy tömegét mozgatja meg. A vendégeket a Corinthia Budapest gyönyörű helyszíne, az óriási borkínálat, a szakmai háttér és tanulási lehetőség, az ingyenes pop up kurzusok, valamint a profi lebonyolítás vonzza az eseményre.

A Grandon több mint 150 hazai bor- és pezsgőmárka képviselteti magát legalább 700 tétellel, valamint további csúcsborok és nemzetközi márkák legalább 100 féle bora is kóstolható. A borszeretők számára igazi paradicsom ez az esemény, hiszen anélkül kóstolhatnak meg akár többszáz bort, hogy az nagyobb anyagi befektetéssel járna. A könnyedebb fehérborok, rozék és gyümölcsös vörösborok mellett hagyományos eljárással készült pezsgők, hordóban érlelt testesebb vörösborok, és természetes édes borok, tokaji aszúk is szép számmal kóstolhatók a standoknál. A legnagyobb választékot felvonultató Trifecta Teremben az érdeklődők a kóstolás mellett a hazai borászokkal találkozhatnak, és személyesen tehetik fel kérdéseiket.

A Bálterem neve idén Trifecta Teremmé változik a Grandon. A Trifecta Wines and Cellars 1997 óta készít vörösborokat a Napa-völgyben. Az itt készülő boraik csak korlátozott számban állnak az érdeklődők rendelkezésére, a vásárlóknak 4-5 éves várakozási idővel kell számolni. A pincészet bevételének jelentős részét jótékonysági célra használja fel. A napai sikerek után a magyar felmenőkkel rendelkező Nyárády Pablo tulajdonos 2015-ben megalapította tállyai birtokát, ahol a pincészetbe látogatók nem csak bort kóstolhatnak és vásárolhatnak, hanem meg is pihenhetnek a szállást is adó birtokon. Boraik kiválóságát pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Winelovers 2023-as 100-as listáján két tételük is előkelő helyen szerepelt: a Trifecta Wines Szent Tamás 6 puttonyos Tokaji Aszú 2017 a 2., a Szerelmi 6 puttonyos Tokaji Aszú 2017 pedig az 5. helyezést érte el.

Aki külön asztalnál ülve, minden zavaró tényező kiszűrésével tesztelné a borokat, az a Csúcsborok és nemzetközi borok termében megteheti. Itt egyrészt a hazai pincészetek prémium kategóriás borainak kóstolására nyílik lehetőség, másrészt azokat is ide várják, akik válogatott nemzetközi bortételekkel ismerkednének meg. A különteremben fellelhető csúcsborok a hazai termelők különleges tételeiből kerülnek válogatásra, a nemzetközi borokat pedig a Wine & Spirit Education Trust Level 1 & 2 & 3 Award in Wines kurzusok ajánlott tételei közül választják ki a szervezők a Borkollégium oktatóinak segítségével.

Az edukációt minden évben a rendezvény központi elemévé teszik. A kóstolás mellé kapott szakértő magyarázat segít, hogy a résztvevők boros tudása számottevően fejlődjön. A rendezők kiemelt célja, hogy a vendégek minél több ismerettel gazdagodjanak az esemény során, hogy “értő” borfogyasztóvá váljanak. Partnerük ebben hazánk legrégebbi, legelső boriskolája, a Borkollégium, valamint a borfogyasztók oktatását világszinten egységes sztenderdek mentén lebonyolító londoni székhelyű Wine & Spirit Education Trust (WSET). A rendezvény egész ideje alatt ingyenes szakmai pop-up kóstolási tréningeken vehetnek részt az érdeklődők, amelyeken bármilyen kérdést feltehetnek, eszmecserét folytathatnak. Ezeken nemcsak borokat, hanem akár különleges söröket és párlatokat is megismerhetnek a vendégek.

A szervezők idén is 200 db “A Jövő Borfogyasztója” szuper kedvezményes jegyet hoztak létre azoknak a 18-25 éves fiataloknak, akik az ingyenes borkóstolási tréningek egyikén szeretnének megismerkedni többek között az örömszerző borivás és az ismeretszerző borkóstolás közötti különbséggel, a bor szerkezeti elemeivel, a borok minőségét befolyásoló tényezőkkel. A Jövő Borfogyasztója program támogatója idén a villányi Streit-Zagonyi Borászat, amely egy fehér-, egy rozé-, valamint egy könnyedebb és egy testesebb vörösbort mutat be a szortimentjéből a fiataloknak.

További információk és kedvezményes jegyvásárlás.

Az involváltabb érdeklődők számára 5 kiemelt mesterkurzus kerül megrendezésre, amelyeken olyan, “haladóbb” témákban lehet tájékozódni, mint: English sparkling – a pezsgő angolul, Riesling of the world, Ecstasy of GOLD – Hogyan nyerjek aranyérmet egy nemzetközi borversenyen?, Napa Valley Cabernet Sauvignon – Vintage 2019, Muzeális aszú – 1940-től 83-ig. A szervezők ezeken a kétórás kurzusokon több olyan tételt is bemutatnak, amelyek Magyarországon nem elérhetőek.

A Grandon a borszakmában dolgozó kollégák ismereteinek bővítését is célul tűzik ki minden évben, ezért 200, a borszakmában dolgozó résztvevő számára kedvezményes jegyet biztosítanak. Borszakma jegyrendelés itt.

A Winelovers rendezvényektől megszokott módon a VIP jegyek is elérhetőek, amelyek különféle kedvezményekre jogosítanak fel. Ilyen a VIP terembe való szabad belépés, extra catering, vagy a kizárólag a Royal Lounge teraszon elérhető tételek kóstolása. A Prémium VIP jegy már Winelovers ajándékcsomagot is tartalmaz, valamint 5000 Ft értékű kupont a csúcsborok és nemzetközi borok termébe. Az All-in VIP jegy pedig 10 000 Ft értékű kupon használatára és az összes mesterkurzusra való szabad belépésre jogosítja fel tulajdonosát. A VIP jegyekről itt lehet tájékozódni

Az este folyamán a megszokott módon tombolasorsolásra kerül sor,  amelyen 1.500.000 Ft értékben utalványokat, nyereménytárgyakat, borokat és pezsgőket nyerhetnek a tombolát vásárlók.

Helyszín: Corinthia Hotel Budapest (Budapest, Erzsébet krt. 43-49.)

Időpont: 2024. április 6. szombat 11:00-22:00

További információk a rendezvényről.

A Winelovers Grand facebook oldala.