Kezdőlap Egészség Ez az ital nem hiányozhat húsvétkor az asztalról

Ez az ital nem hiányozhat húsvétkor az asztalról

Akár kölni helyett is megteszi

BUDAPEST (2024. március 27.) – A szénsavas víz már nagyon régóta hozzátartozik a húsvéti asztalhoz. Nemcsak közkedvelt vendégváró, hanem időként kiválóan pótolja a kölnit is. Jó időben, kissé felrázva akár ezzel is lehet gondoskodni arról, hogy a lányok el ne hervadjanak.

De minek köszönheti népszerűségét ez a frissítő a magyarok körében? „A szénsavas víz elsősorban az enyhén szúrós, kissé kesernyés íze és a benne lévő buborékok frissítő hatása miatt számít közkedvelt italnak” – hívta fel a figyelmet Széll-Szőke Krisztina, a SodaStream termékmenedzsere.

Kedvező hatásai között említhető, hogy hidegen fogyasztva élénkítő lehet a szervezet számára. Többek között ezzel magyarázható, hogy régen a munkásoknak hideg szénsavas vizet kínáltak, amikor a forró nyári napokon dolgoztak. Ugyancsak fontos előnye, hogy a buborékok segíthetnek enyhíteni a puffadást és a nehéz étkezések utáni teltségérzetet.

„Utóbbi húsvétkor nem ismeretlen érzés, hiszen nehéz visszautasítani a finomabbnál-finomabb falatokat. Egy kis szénsavas víz azonban segítheti az emésztést, mindamellett pedig egyeseknél a gyomorégés enyhítésében is szerepet játszhat” – hangsúlyozta Széll-Szőke Krisztina. Fontos előnye továbbá, hogy nem tartalmaz több kalóriát, vagy cukrot a csapvíznél.

A szénsavas vízet ma már nem kell hazacipelni. A SodaStream készülékei révén könnyedén, egy gombnyomással állíthatunk elő otthon buborékos vizet. Így pedig a palackok visszaváltásával, tárolásával és tömörítésével sem kell vesződni. Az otthon előállított szénsavas víz tehát a bolygó számára is zöldebb és fenntarthatóbb.

A SodaStream-ről

A SodaStream a világ első számú otthoni szénsavasító készülék gyártó márkája (mennyiség tekintetében), amelyet a PepsiCo 3,2 milliárd dollárért vásárolt meg. A SodaStream lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy másodpercek alatt könnyen átalakítsák a hagyományos csapvizet szénsavas vízzé vagy ízesített üdítőitallá.

A SodaStream szénsavasító berendezéseivel 45 országban van jelen, a termékek több mint 90 000 kiskereskedelmi üzletben állnak rendelkezésre 45 országban, gépeit 22 millió háztartásban használják

rendszeresen. A SodaStream gépek magyarországi forgalmazását 2008-ban kezdték meg a viszonteladói hálózat kiépítésével, amelynek köszönhetően jelenleg közel 450 boltban érhetőek el a termékek, és az üzletek száma folyamatosan bővül.

Ha többet szeretne megtudni a SodaStreamről, kövessen minket a Facebookon, a Twitteren, a Pinteresten, az Instagramon és a YouTube-on a www.SodaStream.com és www.sodastream.hu webhelyeken.