Kezdőlap Események Folytatódik a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál programsorozata a Ciróka Bábszínházban.A palettán népszerű produkciók,...

Folytatódik a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál programsorozata a Ciróka Bábszínházban.A palettán népszerű produkciók, izgalmas vendégelőadások várják a különböző korosztályokat.

Március 24-én vasárnap a szegedi kuflik költöznek be a bábszínházba. Fityirc, Pofánka, Bélabá, Hilda, Zödön, Titusz és Valér.  Hét kufli egy kupacban. A Dániel András meséi alapján készült szórakoztató vendégelőadás igazi csemege a kuflirajongóknak. Az Egy kupac kufli c. előadás 4 éves kortól ajánlott.

Március 28-án, nagycsütörtökön, Nagy Mari, a Nemzeti Színház művészének csodálatos játékát láthatják a nézők a bábszínház nagytermében. Nagy Mari önálló estje az ír származású Colm Tóibín MÁRIA TESTAMENTUMA című regénye alapján készült. A monodrámát Viktor Balázs rendezte.

„Ahogyan próbálta elmozdítani a töviseket, amelyek a homlokát és a fejét vágták, egy pillanatra tekintete elkapta az enyémet. Minden aggodalom, megrázkódtatás a mellkasom egyetlen pontjára összpontosult. Felkiáltottam és futni akartam felé, de kísérőim visszatartottak. Azt mondták fegyelmezzem magam. ​Ő volt az a fiú, akinek életet adtam, és most védtelenebb volt, mint mikor először tartottam a karomban. Amikor még gyerek volt, azt gondoltam, hogy lesz majd valaki, aki vigyázni fog rám, mikor a halálomon leszek. Ez a kiáltás olyan részemből jött elő, ami a magja létemnek." (részlet az előadásból) Mi a hit? Meg kell-e halni a hitért? Meg kell-e ezért halni egy anya fiának? Vagy bárki fiának? Vagy az anyának? Milyen az a világ, ahol egy anyja szeme láttára keresztre feszített fiú a remény jelképe? Szebb ez az új, megváltott világ? Milyen terhet hordoz az az anya, aki elengedte a fiát? Cserébe a világért. A világ megváltásáért. Elengedte-e egyáltalán? Mégis, mit jelent egy anyának, egy fia nélküli világ? Az előadás 16 éves kortól ajánlott.

Április 7-én -a Kiss Judit Ágnes nagysikerű meséiből készült- Babaróka előadás várja az ovisokat és szüleiket. A történet kezdetén a hároméves Babaróka először megy kölyökőrzőbe, ahol nem lehet vele Mamaróka. Felnőtt fejjel sem könnyű az elválás a gyermekünktől, de a kicsik még nehezebben élik meg ezt a helyzetet. Milyen szerepet tölt be az óvónéni, aki egy sétáló tulipán, Babaróka életében? Ki lesz a barátja? Egyáltalán hogyan kell barátkozni? Tudnak-e együtt játszani a kicsik és a nagyobb kölykök? Ilyen egyszerű és mégis bonyolult kérdések merülnek fel Babaróka rövid történeteiben. Az előadás során végig követhetjük, ahogy egy kisróka számára kinyílik a világ.

A Tavaszi Fesztivál programsorozatát a Ciróka Bábszínházban, a 4 éven aluliaknak szóló Almafácska című babaelőadás zárja április 14-én. A mese főszereplője -egy almafa- látszólag magányosan álldogál, de ha figyelmesek vagyunk, láthatjuk, mennyi minden történik körülötte! Tavasszal virágot bont, méhecskék zsongják körül, ágai között kismadár születik. Nyáron almák piroslanak rajta és egy kövér kukac is meglátogatja. Ősszel levelei különféle színekben pompáznak, vándormadarak pihennek meg ágain. Télen pedig, amikor leesik a hó, jégcsapok csilingelnek rajta. Ilyen csodás ez az almafa!

További információ: [email protected] www.ciroka.hu