Kezdőlap Események Halasi értéktár a vásárban

Halasi értéktár a vásárban

Kiskunhalason is megalakult a Települési Értéktár Bizottság, melynek feladata összesíteni és rendszerezni a város és környéke területén fellelhető települési és tájegységi értékeket.

A helyi értéktár létrehozásának célja, a térség természeti környezetének, szellemi, anyagi, művészeti alkotásainak, hagyományainak, összegyűjtése, bemutatása, ezen keresztül az összetartozás erősítése.

A Magyarok Vására szervezői meghívták az Értéktár Bizottságot az idei eseményükre a piactérre. Németh Györgyi könyvtárvezető és Végső István, a Pásztortűz Egyesület elnöke által beendezett értékek asztalon ott voltak a helyi civil szervezetek bemutatkozó, program anyagai, tanyamakett, halasi bor, szóda, kürtöskalács, de helytörténetileg fontos írók, költők, közéleti személyiségek életéről szóló könyvek is.   

Az értéktárba felvett értékek sora folyamatosan bővül. Aki szeretne javasolni, az megteheti az alábbi elérhetőségeken. Kiskunhalasi Települési Értéktár eddigi értékeiről itt tájékozódhat: https://www.kiskunhalas.hu/kiskunhalas/ertektar. Javaslatokat a [email protected] küldhetik el.