Kezdőlap Hírek Kecskemét polgármesterével egyeztettek a polgárőrök, városrendészek és a rendőrök

Kecskemét polgármesterével egyeztettek a polgárőrök, városrendészek és a rendőrök

Évindító megbeszélést tartott a polgárőrség, a rendőrség, a városrendészet és az önkormányzat pénteken délelőtt a Granada Konferencia, Wellness és Sport Hotelben. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester az eseményen a Kecskeméti Televíziónak elmondta, a legfőbb cél a polgárok védelme.

Kecskemét és környékének polgárőr egyesületei, a városrendészek és a rendőrök ültek össze ma délelőtt a Granada Konferencia, Wellness és Sport Hotelben, hogy megbeszéljék egymással a következő időszak feladatait, céljait. Az évindító gyűlésen részt vett Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is.

– A legfőbb téma a polgárok védelme volt az eseményen. A cél ugyanis, hogy biztonságban éljenek a kecskemétiek. Körbejártuk, melyek azok a problémák, amelyek megoldásra várnak. Emellett a koordináció a legfontosabb feladatunk, annak érdekében, hogy minden olyan szervezet, amely a polgárvédelemben szerepet játszik és feladattal bír, tudjon egymásról, erősítse egymást, egészítsék ki egymás kapacitásait, hogy minél inkább le tudják fedni a várost

— fogalmazott Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.

Kovács László, a Kadafalvi Polgárőr Egyesület titkára, a megbeszélés szervezője elmondta, régóta dolgoznak együtt a rendőrséggel, szerződésben állnak egymással a rendvédelmi szervek. – Rendszeresek a közös járőrözések. Ennek kapcsán egyeztettünk most arról, hogy az előző év tapasztalatai alapján milyen fejlesztésekre van szükség a közbiztonság, a közlekedésbiztonság kapcsán – mondta el Kovács László.

Ebben az együttműködésében nagy szerepet vállal a Kecskeméti Városrendészet is. Dr. Német Zsolt intézményvezető arról beszélt a Kecskeméti Médiacentrumnak, hogy ez a nagyfokú összefogás garantálja a biztonságot.

– Minden egyes településnek, településrésznek megvannak az aktuális problémái. Sok helyen fordulnak elő ebben az időszakban a koldusok és az ehhez kapcsolódó deviáns magatartások, illetve a garázda jellegű megnyilvánulások. De napirenden volt például a parkolási rend, a városban megnövekedett a közlekedési forgalom és és ezek anomáliái is

— részletezte dr. Német Zsolt. 

Az eseményen elhangzott, hogy ebben az évben is folytatódnak azok a közös akciók, melynek során az érintett rendvédelmi szervek együtt lépnek fel a bűncselekmények megfékezése érdekében.

Forrás: https://hiros.hu/kecskemet-polgarmesterevel-egyeztettek-a-polgarorok-varosrendeszek-es-a-rendorok/