Kezdőlap Zenei élet Van Halen Live: Right Here, Right Now

Van Halen Live: Right Here, Right Now

A Van Halen legsikeresebb korszakát ünneplő 1993-as lemez: a ’Live: Right Here, Right Now’ 2024. február 23-án a CD-változat mellett 4 LP-s formátumban, korlátozott példányszámban újra felkerül a boltok polcaira.

Az eredeti felvételeket 1992. májusában rögzítették, amikor a zenekar a ’For Unlawful Carnal Knowledge’ című korongját népszerűsítette világ körüli turnéján.

A megjelenésekor négyszeres platina lemezzé váló, csaknem két és fél órás anyag Sammy Hagar (énekes), Eddie Van Halen (gitáros), Alex Van Halen (dobos) és a Michael Anthony (basszusgitáros) játékának legfényesebb időszakát tárja elénk, felsorakoztatva a legkedveltebb slágereket.

Fantasztikusan ütős koncert-változatokban hallgathatunk meg – többek között – olyan ikonikus dalokat és slágerlista-döntögető klasszikusokat: mint a “Dreams”, “Finish What Ya Started”, “Why Can’t This Be Love”, “Panama,”,”You Really Got Me,”, “Ain’t Talkin’ ‘Bout Love” vagy éppen a “Jump”.

A’Live: Right Here, Right Now’ most a dupla CD-s kiadás, valamint a piros vinylek mellett egy különleges dobozban, különleges: 180 grammos fekete vinyl formájában is elérhetővé válik. Az extra 33-as LP-k tartalmazzák az eredeti CD 24 zeneszámát, illetve három további dal koncertfelvételét is: „The Dream Is Over”, „Eagles Fly”, „Mine All Mine”.

Az album hanganyagát frissen maszterelte újra a mesterszalagokról Bernie Grundman (Michael Jackson, Prince), a hangmérnöki munkát pedig a legendás Donn Landee végezte el – aki a Van Halen mellett a Doobie Brothers mellett is emlékezeteset alkotott.