Kezdőlap Fejlesztés Belterületi útfejlesztés Balotaszálláson

Belterületi útfejlesztés Balotaszálláson

2024. április 3.

Balotaszállás Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.3-21 BELTERÜLETI UTAK FEJLESZTÉSE felhívásra „Belterületi útfejlesztés Balotaszálláson” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.3-21-BK1-2022-00009). A projekt keretében 60,00 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél az elavult útburkolatok felújítása.

A „Belterületi útfejlesztés Balotaszálláson” című pályázat keretében Balotaszállás Községi Önkormányzat (http://balotaszallas.hu/) célja a településen élők életszínvonalának javítása céljából az elavult útburkolatok felújítása.

A fejlesztés során két utca, a Móra Ferenc utca szilárd burkolattal történő ellátása 175 méter hosszan, nyílt szikkasztó árkos kialakítású vízelvezetéssel, valamint Jókai Mór utca útfelújítása 750 méteres szakaszon valósul meg.

A kiépítésre tervezett út (Móra Ferenc utca) kiépítetlen földút, amelynek jelenlegi állapota különösen csapadékos időben nehezen járható.

A Jókai utca meglévő aszfalt burkolata elöregedett, leromlott állapotú, sűrűn berepedezett, egyenetlen, kátyús. Az utca, mint gyűjtőút az úthálózatban is betöltött fontos szerepe miatt indokolttá teszi a burkolat mielőbbi felújítását.

A fejlesztés eredményeként a felújított útszakaszok biztonságosan és kényelmesen fogják lehetővé tenni a településközpont elérését és a település határának összekötését a településközponttal, valamint a településen lakók életszínvonalának emelését és a közlekedésbiztonság fokozását.

A projekt fő megvalósítási helyszíne: 6412 Balotaszállás, Móra Ferenc utca, hrsz: 53/12, 327/19

A várható befejezés: 2024. augusztus 30.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

További információ kérhető:

Huszta István, polgármester

[email protected]

30/573-9651

http://balotaszallas.hu/