Kezdőlap Fejlesztés Belterületi útfejlesztés Szabadszálláson

Belterületi útfejlesztés Szabadszálláson

2024. április 8.

Szabadszállás Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, azaz a TOP_PLUSZ-1.2.3-21 BELTERÜLETI UTAK FEJLESZTÉSE felhívásra „Belterületi útfejlesztés Szabadszálláson” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.3-21-BK1-2022-00004). A projekt keretében 97,00 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél az elavult útburkolatok felújítása.

A „Belterületi útfejlesztés Szabadszálláson” című pályázat keretében Szabadszállás Város Önkormányzatának (https://szabadszallas.hu/) célja a településen élők életszínvonalának javítása céljából az elavult útburkolatok felújítása.

A fejlesztés keretében a Kabók Lajos utca szilárd burkolatának felújítása valósul meg.

A Kabók Lajos utca összeköti a két fontos szomszédos város, Izsák és Kerekegyháza felé kivezető utakat. Továbbá ezen az utcán közlekednek a távolsági buszok a Buszpályaudvar felé, és a Buszpályaudvartól.

Figyelemmel, hogy a jelzett utca gyűjtőút funkciót lát el a településen, forgalmi leterheltsége nagy, így fokozott az igény a megfelelő minőségű burkolat kialakítására.

A pályázat keretén belül a beton burkolatra aszfalt réteg kerül ezzel kiegyenlítve, és megszüntetve a jelenlegi balesetveszélyes szintkülönbségeket, javítva ezzel a lakosság közlekedési komfortérzetét.

A fejlesztés eredményeként a felújított útszakasz biztonságosabbá és kényelmesebbé teszi a település egyik legforgalmasabb utcáját, valamint a településen lakók életszínvonalának emelését és a közlekedésbiztonságát fokozza.

A projekt fő megvalósítási helyszíne: 6080 Szabadszállás, Kabók Lajos u. 1-36., hrsz.: 1039.

A várható befejezés: 2023. december 31.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

További információ kérhető:

Darabos József, polgármester

[email protected]

30/645-8603

https://szabadszallas.hu