Kezdőlap Fejlesztés Biztos alapokkal Kecskemét szolgálatában

Biztos alapokkal Kecskemét szolgálatában

Kecskeméten a Modern Városok Program keretében indult gazdaságfejlesztési programban meghatározó szerepet kapott először a Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alap, majd a Kecskemét Városfejlesztési Alap. Mindkét alap képviseletét a Városi Alapkezelő Zrt. látja el, amely az általa kezelt pénzügyi alapok révén Kecskemét közigazgatási területén egvalósuló fejlesztésekhez, beruházásokhoz biztosít forrást tőkebefektetés és kapcsolódó tagi kölcsön formájában. Az alapok forrásaira 10 millió Ft-os finanszírozási összegtől akár több száz millió Ft-os összegig – néhány ritka kivételtől eltekintve – ágazati megkötés nélkül lehet pályázni, ezáltal mind méretüket, mind céljaikat tekintve rendkívül sokszínű projektek valósíthatóak meg.

A teljesség igénye nélkül az eddig megvalósított projektjeinkből: a Kecskemét városfejlesztési Alap biztosított forrást a Szőlőfürt Rendezvényház és Panzió felújítására, napelemes kiserőmű építésére, valamint a Matkói úton az 500 fős rendezvények lebonyolítására is alkalmas Glória Étterem és Rendezvényház kialakítására. Az Okos város program keretében korszerű, multifunkciós „Cityscreen” digitális hirdetőtáblák kerülnek kihelyezésre a város főbb pontjain, amelyek közvetlenül nyújtanak információkat, üzleti híreket a kecskemétiek számára.

A Kecskemét Városfejlesztési Alap által kínált finanszírozási forrásból egy koncentrált, több ütemű bérlakásfelújítási program indult Kecskeméten, amelynek köszönhetően a KIK-FOR Kft. kezelésében levő, felújításra váró önkormányzati tulajdonú lakások teljes körű korszerűsítést – a villamos hálózat felújítása, a fűtéskorszerűsítés, és a nyílászárók cseréje – követően piaci alapon bérbeadhatóvá válnak.

Szintén a Kecskemét Városfejlesztési Alap biztosított forrást 1,6 milliárd Ft összegben a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. gépparkjának megújításához. Ebből több mint 800 millió Ft értékben parkfenntartási és köztisztasági feladatok elvégzéséhez szükséges járművek és gépek kerültek beszerzésre. A 22 eszköz – amelyek közt találhatóak például seprőgépek, fűnyírók, tehergépjárművek, kosaras emelők – segítségével az önkormányzati cég hatékonyabban kezelheti a zöldfelületek karbantartása és a köztisztaság kapcsán végzendő kötelezően ellátandó feladatait. További 800 millió Ft értékben Kecskemét földútjainak karbantartását szolgáló eszközök kerültek beszerzésre. A 16 eszköz között találhatunk traktorokat, forgókotrógépeket, grédereket, talajtömörítőt és teherautókat is.

A Városi Alapkezelő Zrt. aktívan részt vesz a Kecskeméti Déli Ipari Parkban megvalósuló fejlesztésekben, ahol ipari csarnokok építése, logisztikai központok fejlesztése valósul meg.

Továbbra is várjuk azon cégek jelentkezését, amelyek jövőbeni terveik megvalósításához a Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alap forrásait is igénybe kívánják venni: legyen szó termelőtevékenységhez gépek beszerzéséről, telephely fejlesztéséről, egészségügyi szolgáltatások nyújtásáról, energiahatékonysági beruházásokról!

Miért érdemes a Városi Alapkezelő Zrt. által kínált finanszírozási konstrukciókat igénybe venni? Fix kamatozással, hosszú futamidővel, versenyképes piaci kamatokkal állunk a helyi vállalkozások rendelkezésre a megtérülő beruházásaikhoz. Mi nem egy „dobozos terméket” kínálunk, hanem kifejezetten az adott cégre szabott, rugalmas konstrukciókban gondolkozunk együtt az ügyfeleinkkel. Ez az együtt gondolkodás már a legkisebb ötlettől elindulhat, de az adminisztrációs feladatoktól kezdve, az üzleti terv összeállításán át, a piaci potenciál felméréséig minden helyzetben szakmai támogatást nyújtunk. Olyan biztos partneri háttérrel fogjuk ügyfeleink kezét, ami egy banki hitel esetében elképzelhetetlen lenne.

További információ elérhető a varosialapkezelo.hu honlapon, érdeklődni

a 70/624-8010-es telefonszámon vagy az [email protected]

címen lehetséges.

Fotók: hiros.hu/Banczik Róbert

Képek feliratai:

Dr. Várady Zoltán vezérigazgató Városi Alapkezelő Zrt.

Bérlakások felújítása

Parkfenntartási eszközök vásárlása

Köztisztasági eszközök vásárlása

Déli Ipari Park fejlesztése

Szőlőfürt Fogadó felújítása

Napelemes kiserőmű építése