Kezdőlap Kiemelt Felállították az együtt olvasás hazai rekordját

Felállították az együtt olvasás hazai rekordját

A könyv világnapja alkalmából több mint 2500-an bújták a könyveket a Libri boltjaiban

Több mint 2500-an olvastak egyszerre április 23-án délután a könyv világnapja alkalmából a Libri üzleteiben – ezzel új magyarországi rekord született.

Már napi 20 perc olvasás is csökkenti a stresszt – állítják a Sussexi Egyetem kutatói. A rendszeres, legalább 20 percig tartó olvasást a Libri is támogatja, ezért a könyvkereskedő április 23-án, a könyv világnapja alkalmából egy különleges, egyedülálló aktivitásra buzdított: arra kérték a boltjaikba érkezőket, hogy legalább 20 percet olvassanak ott, a helyszínen.

Az akcióval a Libri az együtt olvasás magyarországi rekord felállítására készült. Az akcióban való részvételre április 23-án 17 és 19 óra között volt lehetőség, a csatlakozást pedig egy QR- kód beolvasásával igazolhatták a résztvevők. A Libri kísérlete sikeres volt, így a könyvkereskedőnél új hazai rekord született: összesen 2536-an olvastak együtt.

A Libri az ország piacvezető könyvkereskedője. Az 55 üzletből álló, országos méretű könyvesbolthálózatában, valamint a 2023-ban jelentős fejlesztésen átesett webáruházán keresztül a vállalat évente több millió vásárlót szolgál ki.

A cégcsoport kiterjedt kiadói érdekeltségekkel is rendelkezik, 100%-os tulajdonosa a Libri Kiadói Csoportnak (Libri Kiadó, Park Könyvkiadó, Helikon Kiadó, Jelenkor Kiadó, Kolibri Kiadó, Diafilmgyártó Kft., Hitel Könyvkiadó), 2015-ben pedig részesedést vásárolt a Jaffa és a Scolar kiadókban. 2021 márciusában a vállalatban kisebbségi tulajdonrészt szerzett, majd 2023-ban a Libri csoport többségi tulajdonosává vált a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány.