Kezdőlap Kiemelt FIATALKORÚKÉNT KEZDTE A BŰNÖZÉST 

FIATALKORÚKÉNT KEZDTE A BŰNÖZÉST 

A tiszakécskei rendőrök vádemelést javasolnak egy kállói lakos ellen, aki legalább 14 jogsértést követett el alig két hónap alatt.

Az akkor még 17 éves fiú 2023 szeptemberében egy lakiteleki ház udvaráról elkötött egy autót, amiben egymillió forint értékű szerszámok voltak. A kocsira a rendőrök körözést adtak ki, és egy héttel később meg is találták, de addigra a drága eszközöknek már lába kélt.

Még ugyanebben a hónapban további két autót vitt el a fiatal; az egyiket Lajosmizséről, a másikat pedig Táborfalváról. Egy negyedik kocsit is próbált meglovasítani, de azzal még elinduláskor balesetet okozott, ugyanis nekiment egy kerítésnek. A tulajdonosok minden esetben az autóban hagyták az indítókulcsokat, megkönnyítve ezzel a bűnelkövető dolgát. A járművek minden esetben előkerültek.

A fiatalkorú rovására további kilenc bűntény írható: nyolc lopás és egy rongálás is. Három esetben autókból emelt el értékeket, két sértettől kerékpárt lopott, másoktól táskát, telefont vitt el.

Az összesen 14 bűncselekménnyel gyanúsítható, és jelenleg már nagykorú fiatal ügyében a nyomozás befejeződött. A Tiszakécskei Rendőrőrs Bűnügyi Alosztályának munkatársai a gyanúsított ellen vádemelést javasolnak, ezért az iratokat átadták az ügyészségnek.