Kezdőlap Kecskemét HÁROM LOPÁSI ÜGYET ZÁRTAK LE A KECSKEMÉTI NYOMOZÓK

HÁROM LOPÁSI ÜGYET ZÁRTAK LE A KECSKEMÉTI NYOMOZÓK

A helybéli fiatalemberrel szemben vádemelést javasolnak.

A megyeszékhelyi rendőrkapitányság bűnügyi munkatársai még 2024. február 7-én este őrizetbe vettek egy 34 éves helybélit, akit három lopással gyanúsítanak. A férfi február 3-án egy áruházból 2 üveg whiskyt emelt el úgy, hogy az áruvédelmi eszközt letépte az üvegekről. A boltból ugyan sikerült fizetés nélkül távoznia, de nem jutott messzire, mert az egyenruhások a közelben elfogták és előállították. Ellene büntetőeljárás indult, és ennek során kiderült, hogy már előző nap is elkövetett egy bűncselekményt. Egy kisebb üzletből 65 ezer forintnyi borotválkozóeszközt vitt el. A kamerafelvételek elemzése során felismerték a rendőrök, így mindkét ügyben gyanúsítottként hallgatták ki az ekkor még szabadlábon védekező M. Sándort.

A férfi azonban nem becsülte a szabadságát, és alig telt el néhány nap, újabb lopáson kapták rajta. Egy üzletből tisztítószereket akart elvinni, kevés sikerrel. Amint az árut a táskájába rejtette, a dolgozók észrevették, és értesítették a járőröket. A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának a munkatársai a férfit ebben az ügyben is kihallgatták, majd – többek között a bűnismétlés veszélye miatt – őrizetbe vették.

A jelenleg is letartóztatásban lévő gyanúsított ügyének a vizsgálata befejeződött. A nyomozók vádemelést javasolnak a férfi ellen, így az iratokat megküldték a járási ügyészségre.