Kezdőlap Kiemelt KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI HÍREK BÁCS-KISKUN VÁRMEGYÉBŐL 

KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI HÍREK BÁCS-KISKUN VÁRMEGYÉBŐL 

Húsvét vasárnap 629 sofőr hajtott gyorsabban a megengedettnél. Volt két olyan sofőr is, aki a vezetéstől eltiltás hatálya alatt, ittasan vezette az autóját.

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2616-an lépték át. A jogsértések elkövetőinek legalább 39.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük, ám vannak olyan sofőrök, akik ennél magasabb összegű bírságra számíthatnak.

Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt 67 rendőri intézkedést igénylő baleset történt. Az egyenruhások 36 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak; közülük négyen okoztak balesetet.

A hétvégén a járőrök előállítottak két olyan járművezetőt, akiket a bíróság korábban eltiltott a vezetéstől. Az intézkedések során az is kiderült a sofőrökről, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. A 41 éves megyeszékhelyi férfit a járásbíróság 2026 decemberéig tiltotta el a vezetéstől, ám az 51 éves bajai lakossal szemben a bíróság végletes eltiltást alkalmazott korábban. Őt a rendőrök őrizetbe vették, a másik gyanúsított szabadlábon védekezhet.

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!

Facebook oldalunkon további, érdekes és hasznos tartalmak érhetőek el! Kérjük, kövessenek be bennünket!