Kezdőlap Kiemelt KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI HÍREK BÁCS-KISKUN VÁRMEGYÉBŐL 

KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI HÍREK BÁCS-KISKUN VÁRMEGYÉBŐL 

Az elmúlt hét eseményei röviden.

Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt 59 rendőri intézkedést igénylő baleset történt. Az egyenruhások 31 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak; egyikük balesetet okozott. Húsvét hétfőn 13 ittas vezetőt szűrtek ki a forgalomból.

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 3061-en lépték át. A jogsértések elkövetőinek legalább 39.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük, ám vannak olyan sofőrök, akik ennél magasabb összegű bírságra számíthatnak.

Közülük ketten 169.000 forintról szóló csekket kapnak, hiszen jelentősen túllépték a megengedett sebességhatárt: belterületen 106, illetve 107 km/h-val közlekedtek. Igaz, még húsvét vasárnap rögzítették a rendőrök a harmadik, említést érdemlő felvételt, de igazán a jó idő beköszöntével vált aktuálissá, ezért ezt is megosztjuk olvasóinkkal: a képen egy motorkerékpáros látható, aki az 54-es számú főúton 150 km/h-val ment.

Nem győzzük hangsúlyozni: az egy nyomtávon haladó járművek sofőrjei a közlekedés legvédtelenebb résztvevői. Egy baleset esetén szinte minden esetben megsérülnek. A jó idő beköszöntével az utakon egyre több motoros és kerékpáros megjelenésére kell számítanunk. Kérünk mindenkit, hogy főleg előzéskor, kanyarodáskor fokozottan ellenőrizzék, hogy esetleg bármilyen irányból érkezik-e kétkerekű. A motorosok figyelmét pedig felhívjuk arra, hogy a KRESZ által előírt sebességhatárok rájuk is vonatkoznak. Kérjük, tartsák be a megengedett sebességet, …hogy mindenki hazaérjen!

A Bács-Kiskun Vármegyei rendőrség Facebook oldalán láthatják egy térfigyelő kamera 2020-as felvételét, amely egy – sérüléssel járó – autós-motoros balesetről készült. Érdemes a videót megnézni, hiszen kiderül belőle, hogy egy-egy karambol bekövetkezése pillanatokon, pillanatnyi figyelmetlenségen múlik csupán. Kérjük, kövesse oldalunkat, ahol érdekes, hasznos és vicces tartalmakat találhat!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!