Kezdőlap Fejlesztés Művelődési ház energetikai felújítása és zöldterület fejlesztése Ordason

Művelődési ház energetikai felújítása és zöldterület fejlesztése Ordason

2024. április 23.

Ordas Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.1-21 ÉLHETŐ TELEPÜLÉSEK felhívásra „Művelődési ház energetikai felújítása és zöldterület fejlesztése Ordason” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2022-00030). A projekt keretében 59,49 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél a közösségi épület korszerűsítése.

A „Művelődési ház energetikai felújítása és zöldterület fejlesztése Ordason” című pályázat keretében Ordas Községi Önkormányzat (https://ordas.hu/) célja a közösségi épület korszerűsítése, energiahatékonyságának növelése, a mozgáskorlátozottak esélyegyenlősége, valamint település zöldfelületeinek fejlesztése.

A projekt során a Művelődési ház nyílászáróinak cseréje, a vizesblokk felújítása, a szabványoknak megfelelő villamoshálózat, hőszivattyús rendszer, valamint az épület akadálymentes megközelíthetőségének kialakítása valósul meg.

Mindezeken felül a projektnek köszönhetően a település 3 pontján megújul a zöldfelület és egy új fitneszpark is létesül.

A fejlesztéseknek köszönhetően a településen élők széles köre, a XXI. század elvárásainak megfelelő környezet biztosításával töltheti el a szabadidejét a közösségben, amely hozzájárul a jó közérzethez, a lakosság elégedettségének növeléséhez

A projekt fő megvalósítási helyszíne: 6335 Ordas, Rákóczi u. 33., hrsz:132.

A várható befejezés: 2024. december 31.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

További információ kérhető:

Szabó Zsolt, polgármester

[email protected]

20/965-7657

https://ordas.hu