Kezdőlap Kecskemét Rügyfakasztó vasárnappal indul a „Bohém Piac” a Budai utcai Piacon

Rügyfakasztó vasárnappal indul a „Bohém Piac” a Budai utcai Piacon

2024-es évben is folytatódik a Kecskeméti Piac közkedvelt 7 alkalomból álló rendezvénysorozata a „Bohém Piac”.

A vidám, zenés, kóstolókkal egybekötött vásársorozat első eseménye 2024. április 14-én, vasárnap lesz, 7.00-13.00 óráig a Budai utcai piac épületéhez kapcsolódó szabadtéren. A rendezvény most is a „Rügyfakasztó péntek” nevet viseli.

A vásár célja, hogy a helyi termelőktől, kézművesektől való vásárlással támogassa a hazai piacot a régi értékek megőrzésével, a környezettudatosság előtérbe helyezésével.

9.00 órai kezdéssel lép fel a Bohém Piacon a Csabagyöngye Együttes. Szaxofonnal és tangóharmonikával adnak elő akusztikus népi dalokat.

Amint már megszokhatták a rendezvényen lesz gasztro-show is ínycsiklandozó illatokkal, ízekkel, mely most a népszerű zöldség, a spárga kellemes ízvilágát hozza közelebb a kóstolóhoz. Az étel pikantériáját a hozzáadott Szarkási kézművessajt adja meg. Emellett kóstolhatnak a helyszínen kemencés házikenyeret, fürjtojást, sajtkészítményeket.

A rendezvény programjaként kisállatsimogató várja az állatbarátokat, ahol kiscsibékkel és kisnyuszikkal barátkozhatnak.

A Bohém Piacon, amint már megszokhatták részt vesznek kiváló ismert és magukat még először megmutató kézművesek, akik betekintést engednek mesterségük kulisszája mögé.

Valamint házi, hazai ízekkel ismerkedhetnek meg a termelők által gondosan készített termékek jóvoltából.

A következő Bohém Piac 2024. 05. 12-én, vasárnap, 7.00 órai kezdettel kerül megrendezésre.

Puskás Tünde