Kezdőlap Események Szerszámkészítésben és felületkezelésben is a kecskeméti diákok az ország legjobbjai

Szerszámkészítésben és felületkezelésben is a kecskeméti diákok az ország legjobbjai

Rangos szakmai versenyen díjazták a Mercedes-Benz duális képzésének tanulóit

2 kategóriában győztek és összesen 4 dobogós helyet szereztek a Szakma Sztár Fesztiválon április 26-án a kecskeméti Mercedes-Benz Academy diákjai. Az országos versenysorozaton 21 tanuló 4 szakmában képviselte a Mercedes-Benz Hungary Kft.-t.

Évek óta kiemelkedő eredményeket érnek el a Mercedes-Benz duális szakképzésében részt vevő diákok a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett, többfordulós szakmai versenyen, amelyen 2024-ben közel 60 szakma 9000 jelentkezője vett részt.

A kecskeméti autógyár színeiben idén 21 tanuló indult az országos versenysorozaton. A Záróceremónia díjátadóján a Mercedes-Benz csapat tagja vehette át a legjobbnak járó díjat a járműkarosszéria-előkészítő és felületbevonó szakmában, a szerszám- és készülékgyártó szakmában pedig mindhárom dobogós helyet megnyerték a diákok.

Szerszám- és készülékgyártó szakma:

1. Pataki Sándor

2. Járai Zoltán

3. Patyi Barna Levente

Járműkarosszéria-előkészítő és felületbevonó szakma:

1. Berki Patrik Roland

„A Mercedes-Benz Academy Kecskemét az ország egyik legmodernebb képzési központja, ahol a jövő autóipari szakemberei innovatív eszközökön és gyártásközeli környezetben sajátítják el a szakma alapjait és fejlesztik tudásukat. A képzés sikerességét diákjaink kiemelkedő eredményei is bizonyítják. A Szakma Sztár Fesztiválon évről évre elnyert díjak méltó elismerést jelentenek. Büszkék vagyunk diákjainkra és ezúton is gratulálunk nekik!” – mondta Jens Bühler, a Mercedes-Benz Manufacturing Kft. ügyvezető igazgatója.

Fotó: Deák András