Kezdőlap Fejlesztés Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése

Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése

2024. február 15.

Csikéria Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE felhívásra „Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00038). A projekt keretében 34,1 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a szolgálati lakás energetikai korszerűsítése valósul meg.

A „Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése” című pályázat keretében Csikéria Községi Önkormányzatnak ( https://csikeria.hu ) célja egy szolgálati lakás energiahatékonysági fejlesztése.

A TOP_PLUSZ-2.1.1-21 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE felhívás keretében a 34,1 millió forint európai uniós támogatás segítségével az épület külső határoló szerkezeteinek korszerűsítése, maximum háztartási méretű kiserőmű fotovillamos rendszer kialakítása, valamint fűtéskorszerűsítés valósul meg. Jelenleg az energiaköltségek magasak és az épületszerkezet, valamint az épületgépészet is elavult. Az épület a tervezett energetikai fejlesztés hatására CC „korszerű” energetikai osztályba kerül. Megújuló energiaként az épületre napelemes rendszer kerül telepítésre, melynek keretében a beépített napelemek összesített névleges teljesítménye 2,8 kW lesz.

A beruházás eredményeként a tervezett tevékenységek hozzájárulnak az önkormányzati épület hatékonyabb energiahasználatához, az üzemeltetési költségek csökkennek, mely hatékony forrás felhasználást és gazdaságos épületeket eredményez. A felújítás által vonzóbbá válik a létesítmény, javul a közintézményi infrastruktúra, mely hozzájárul az intézményt használók körülményeinek javításához. Az épület évente közel 14 CO2 tonnát bocsát ki, azonban a projektben vállalt korszerűsítés hatására a CO2 kibocsátás kevesebb mint 2 tonnára csökkenne, mely jó hatással lenne a környezetre is.

A projekt fő megvalósítási helyszíne: 6424 Csikéria, Kossuth L. utca 118/B., hrsz.: 398/1.

Várható befejezés: 2025. június 30.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

További információ kérhető:

Korbély László, polgármester

30/383-8425

[email protected]

https://csikeria.hu