Kezdőlap Kecskemét Újra vandálok garázdálkodtak az Érzékelések kertjében

Újra vandálok garázdálkodtak az Érzékelések kertjében

Mint már írtunk róla a tél folyamán nagyon megrongálták a parkot, tönkre tettek a 7 padból 5-öt, az ivókutat szétverték, a hangadó plasztikák közül egyet széttörtek, a növények egy részét ledíbolták, az út köveit a növények közé rugdosták.

A Kecskeméti Szent László Lons Club által még a covid idején elsősorban vakok és gyengén látók és kisgyermekes családok érzékenyítésére létrehozott parkot március folyamán önkéntesek és gyerekek bevonásával a klub rendbe tette. A hiányzó plasztikát a K-ARTS Művészeti Alapítvány pótolta, sőt egy kis ékszerrel még ki is egészítette.

A klubtagok a padok hiányát jelezték az önkormányzat felé, az ivókutat újra felállították, de a vizet belőle a rongálás miatt ideiglenesen kénytelen voltak megszüntetni, ezért ledugózták. Az öntöző rendszert a városüzemeltetés segítségével újra elindították.

2024. április 23-án azonban újra vandálok jártak a kertben, valamiért az ivókút útjukat állta és újra szétverték, ezzel a már ledugózozott vezetéket is megsértve.

A kert önkéntesek és gyerekek által létrehozott és részben rendben tartott liget. Miért nem tudunk vigyázni értékeinkre, környezetünkre, mások munkájára????