Kezdőlap Diákélet 10 ÉVE ELKÖTELEZETTEN AZ NJE GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR MELLETT

10 ÉVE ELKÖTELEZETTEN AZ NJE GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR MELLETT

Napra pontosan 10 évvel ezelőtt, 2014. május 7-én született meg a döntés, hogy Kecskeméten az egyetemmé válás egyik fontos lépéseként Gazdaságtudományi Kar (GTK) és új, közgazdaságtudományi képzési program kerüljön megalapításra. Ezzel a Neumann János Egyetem műszaki és agrár képzési területei gazdaságtudományi profillal bővültek, kiegészítve a kecskeméti felsőoktatás portfólióját.

A sikeres fejlesztéseknek köszönhetően 2016 őszén megindulhatott a közgazdászképzés Kecskeméten a gazdálkodási és menedzsment szakkal. A 60 fős induló létszámhoz képest ma már közel ezer hallgató tanul a Gazdaságtudományi Karon. A kecskeméti GTK az elmúlt évtized során jó hírnevet szerezett a magyar felsőoktatásban, és hozzájárult a Neumann János Egyetem dinamikus fejlődéséhez. Napjainkban már egy teljesen más felsőoktatási intézmény fogadja a látogatókat, köszönhetően a kiváló infrastruktúrának, az új CAMPUS-nak, a modern képzési kínálatnak, a korszerű kutatási területeknek és a széles vállalati partneri körnek. Az egyetem büszkén viseli Neumann János, az egyik legismertebb magyar tudós nevét.

A közgazdasági képzés megalapításáról szóló elvi döntés 10. évfordulóján a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara az egyetem Gradus folyóiratában egy különszámmal jelentkezik (https://gradus.kefo.hu/archive/2024-2/) „Gazdaságtudomány az interdiszciplináris térben” címmel. Az online kötetben az oktató-kutató munkatársak és a tehetséges hallgatók tollából született írásokat találhat az olvasó, magyar és angol nyelven egyaránt. Ezzel a jubileumi tanulmánykötettel ünnepli az NJE a szakmai fejlődést: a fejlesztési gondolat megszületésétől megtett tízéves építkező folyamatot. Köszönjük mindazok támogatását, akik Kecskemét egyetemvárossá válását ösztönözték, részt vettek a tervezés, az előkészítés és a közgazdászképzés felépítésének, működtetésének folyamatában. Az elért eredmények alapján joggal bízhatunk a következő évtizedek további fejlődésében.

Neumann János Egyetem

6000 Kecskemét, Izsáki út 10.

www.nje.hu

facebook.com/neumann.egyetem