Kezdőlap Fejlesztés A Balló Bolt sikere a családi összetartásban és elhivatottságban rejlik

A Balló Bolt sikere a családi összetartásban és elhivatottságban rejlik

A ballószögiek körében jól ismert a Balló Bolt és a mellette található Nemzeti Dohánybolt története 12 évre tekint vissza, ez idő alatt Vassné Fodor Éva tulajdonos megért sikereket, mélypontokat egyaránt, de kitartása erőn felüli. Rendkívül szerencsésnek érzi magát, mert csodálatos férj, csodálatos gyerekek, egy csodálatra méltó édesanya és ügyes munkatársak veszik körül, a vásárlók pedig szeretnek mindkét üzletébe betérni nap mint nap. 

A Balló Bolt története

2012 júniusában egy garázs átalakítása után nyitott meg a Balló Bolt, egy igazán családias, barátságos környezetben, ahol akkor vette kezdetét a fejlődés, az új részen, Ballószögön. Rendkívüli kisbolt volt, az újonnan beköltöző lakosok nagy kedvencévé vált. 2014-ben Nemzeti Dohányboltot nyitottak a Balló Boltból elkülönítve. 2015-ben adódott lehetőségként a Center ABC üzemeltetési joga a központban, megteremtve a kihívást, amit egy nagy élelmiszerüzlet megkíván. 2016-ban a Balló Bolt ideiglenesen bezárt, így az egész üzlet dohányboltként működött tovább. 2019 szeptemberében egy teljesen újonnan épített (LEADER pályázat segítségével) épületben, új eszközökkel nyitott újra a Balló Bolt, nagyobb választékkal, szép környezetben. Ezzel egy időben a Center ABC üzemeltetési joga visszaadásra került.

Sikerek és mélységek

Vassné Fodor Éva tulajdonos a bolt megnyitása óta nagyon sok mindent megélt, jót és rosszat egyaránt. „Fiatal, lendületes, tervekkel teli vállalkozó(nő)ként nem ismertem lehetetlent, a kihívások jelentettek számomra mindent a hétköznapokban. Időközben, 2019-ben férjhez mentem, Lehellel azóta két gyermekünk született, egy kisfiú és egy kislány. Csodálatos gyermekek, akikért nagyon hálásak vagyunk. 2022 februárjában sajnos egy nagy tragédia érte a családomat, az életem gyökeresen megváltozott. Két agyvérzésen estem át, ez jelentősen megbélyegezte a magánéletünket és a munkát egyaránt. Férjem erőn felüli módon helyt állt otthon és az üzletekben egyaránt.” 

Az üzletek cseréje jelentette a megoldást

Vassné Fodor Éva elmesélte, hogyan találták meg a kiutat. „A megoldást abban láttuk, hogy a vevői igényekre is reagálva, a kisebb helyiségben lévő dohányboltot átköltöztetjük a nagyobb területű helyiségbe, így cserélt helyet 2023 őszén a két üzlet, egy felújítással egybekötve.
Végeredmény: egy letisztult és hatalmas választékkal rendelkező dohánybolt, lottózóval és egy igazán kis hangulatos, főként friss élelmiszert kínáló kisbolt. Elégedettek vagyunk. A jövőben szeretnénk továbbfejleszteni mindkét üzletet a vevői igényekre reagálva. Továbbra is arra törekszünk, hogy vásárlóink mindenkor elégedetten távozzanak, és jószívvel térjenek vissza hozzánk.” 

Akik nélkül nem tartana itt a Balló Bolt 

Józsa Tünde, 5 éve dolgozik a Balló Boltban. „Rengeteget köszönhetek Éviéknek, akiktől sok mindent tanultam szakmailag. Úgy gondolom, kitartó munkával minden lehetséges. Szuper kis közösség vagyunk a kolléganőimmel, mindig számíthatunk egymásra. A nagy Balló Bolt után nehéz volt megszokni az új kis boltot, de már a szívemhez nőtt ez is! A változáshoz nagyon sok erő kell, hogy a meglevő jóból egy még jobbat építhessünk. Évi egy nagyon erős nő, kitartása és küzdelme mindenkinek inspiráló lehet. Örülök, hogy ennek a kis családnak a része lehetek!” 

Ökrészné Szarka Tünde szintén 5 éve a csapat tagja, a Dohányboltban találkozhatnak vele a vásárlók. „Nagyon sok mindenen mentünk már keresztül együtt, voltak szebb és nehezebb pillanataink is. Megtapasztalhattuk a kedves vevőinken keresztül, hogy a munkánkat lehet jó kedvvel és hatalmas lendülettel is végezni. A kis dohányboltban mindig törekszünk arra, hogy vevőinket maximálisan kiszolgáljuk, igényeiket teljesítsük. Számunkra mindig ők voltak a legfontosabbak! A mi kis csapatunk eltér más kollektívától. Évi összekovácsolt bennünket és egy nagy családként működünk.”

Csöndör Ferenc Miklósné Enikő négy éve áll helyt a Balló Boltban és a Dohányboltban. „Évire és Lehelre mindig számíthatunk. Évi kitartása, türelme inspiráló mindenki számára. Küzdelme a céljai eléréséhez tiszteletreméltó. Tisztelem mint a munkaadómat, mint embert, s mint vállalkozót! Mondják, bárkiből lehet vállalkozó, de szerintem nem. Egy vállalkozást indítani egyszerű! Megtartani, folyamatosan fejleszteni és előre lépni már kevésbé. Ezért is hálás vagyok, hogy itt lehetek, hálás vagyok az elmúlt 4 évért, hálás vagyok, hogy megteremtette számunkra a munkahelyünket vagyis a második otthonunkat. Talán mindenki nevében mondhatom, hogy mi büszkén állunk a pult mögött és próbálunk úgy dolgozni, hogy nem az éveinket számoljuk, hanem az éveink számítsanak.”