Kezdőlap Gasztro A kecskeméti borkultúra kiemelkedő borászata

A kecskeméti borkultúra kiemelkedő borászata

Novemberben ünnepli kilencedik születésnapját Kecskeméten a Koch Borház, amely a régió legjobb borászatai közé sorolható. Kiváló borászokkal dolgoznak együtt, akikkel nem csak partneri kapcsolatban állnak, hanem barátként tekintenek rájuk, ezzel is kifejezve a borház filozófiáját, értékrendjét.

A Koch Borház intenzív és izgalmas időszakot tudhat maga mögött, hiszen a számos díj és elismerés mellett a cég forgalma is hónapról hónapra nőtt a minőségi boroknak és a borházzal együtt dolgozó pincészetek színvonalának köszönhetően. Az évszak több újdonságot is hoz magával, ugyanis érdekes projektek kezdődtek el a borháznál, melyekről Fehér Anna üzletvezető tulajdonos számolt be az Alföldi Régió Magazin szerkesztőségének.

Kecskeméten, a Bethlen krt. 12. szám alatt lévő Koch Borház sikeresen halad előre, s közben minden évben növeli az eladott borok, valamint a partner pincészetek számát is. Jelenleg több mint harminc borász erősíti a borházat, ahol havonta rendeznek borkóstolókat, melyeken a vendégeket egy 35 fős  vintage stílusban berendezett kóstoló teremben fogadják. Ezek az események szinte minden alkalommal teltházasak, a résztvevőktől pedig csak pozitív visszajelzések érkeznek. A Hírös Gasztro Színházzal együttműködve pedig szintén olyan nagyszerű programok várják az érdeklődőket, melynek keretein belül lehetőség adódik a legújabb borok kóstolására.

Számos elismerés öregbíti a borászat hírnevét, amely többek között 2014-ben az „Év pincészete”, 2017-ben pedig a „Legszebb szőlőbirtok” díjat nyerte el. Ezek mellett belföldi és külföldi versenyeken is jól szerepelt a borház és a legtöbb helyről aranyéremmel tért haza. Ilyen volt a 2018-as nemzetközi kadarka verseny, ahol a legmagasabb pontszámmal elnyerte a champion díjat, így a „Világ legjobb kadarkáját” a Koch Borászat tudhatja magáénak.

„Új borászok is csatlakoztak hozzánk, így ismét egy nagyon eseménydús, izgalmas félévet zártunk. Az esztendő hátralévő részében az évszakoknak megfelelő borválogatást tervezünk bemutatni, amely most az őszi hangulatot tükröző összeállítással kezdődik. Ilyenkor a melegebb időkben megszokott könnyed, gyümölcsös rosé borokat, illetve az irsai és cserszegi vonalon mozgó fehérborokat felváltják a testesebb, fűszeresebb ízvilágú vörösborok. Tavasszal elindult a törzsvásárlói rendszerünk, amelynek keretében a több éve nálunk vásárló partnereink egy kedvezményekre jogosító kártyát kaptak. A kártyatulajdonosok nem csupán a vásárlás végösszegéből jogosultak árengedményre, de olyan különleges borkóstolókon is részt vehetnek, amely kizárólag számukra elérhető.

Borászatunk az év hátralévő részében a helyi rendezvényeken is szeretné reprezentálni magát, s főként a városi fesztiválokon és egyéb különleges alkalmakon igyekszünk megjelenni a kiváló minőségű borainkkal – nyilatkozta Fehér Anna üzletvezető tulajdonos.”

KOCH BORHÁZ

Kecskemét, Bethlen krt. 12.
Tel.: +36 30/567-4116 

e-mail: [email protected]

www.kochboraszat.hu