Kezdőlap Kiemelt Biztonságos időskoraz Aranykor Lakóparkban

Biztonságos időskoraz Aranykor Lakóparkban

Manapság az idősek sokszor magukra maradnak és a hozzátartozók számára sem könnyű idős rokonaik napi szintű ellátása. Az állami és egyházi idősotthonok sok esetben nem nyújtanak megfelelő ellátást, a magasabb színvonalú magánintézményekbe pedig hiába fizetik be az idősek egy ingatlan árát, azt gyermekeik nem tudják utánuk megörökölni. A folytonos innovációra törekvő az Aranykor Időskorúak Otthonát működtető alapítvány Magyarországon egyedülálló kifejezetten idősek számára készülő modern lakópark építésébe kezdett, amelyen már az utolsó simításokat végzik. 

Cikkünkben egy olyan lehetőséget mutatunk be, amely magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt, ugyanakkor örökölhető, ezáltal kiváló befektetés.

A szendvics generáció tagjai a megmondhatói, hogy munka és gyerek mellett képtelenség még idős szüleiket is felelősségteljesen gondozni, de nincsenek könnyebb helyzetben azok sem, akik a szüleiktől távol nagyvárosokba esetleg külföldre költöztek. Az otthonápolás díja jellemzően 3–4 ezer forint óránként, ezt a megoldást csak azok tudják választani, akiknek az idős szülei még valamennyire el tudják látni magukat, nem igényelnek 24 órás felügyeletet. Ezek miatt ma a legtöbb idős ember számára nem marad más, mint az idősek otthon. Nem mindegy azonban, hogy milyen otthont sikerül találni, hogy az idősek, szeretteink évei tiszteletre méltó körülmények között teljenek egy átdolgozott élet után.

Erre a problémára nyújt megoldást az Aranykor Lakópark, ahol valóban örökölhető, ingatlan tulajdonjogot lehet szerezni. Az Aranykor Lakóparkban bárki vásárolhat ingatlant, a beköltözés ugyanakkor kizárólag idősek, egész pontosan nyugdíjasok (tehát öregségi vagy egészségügyi állapotukból adódóan rokkant nyugdíjban részesülők) számára lehetséges, akik itt magas színvonalú szolgáltatásokban részesülnek. 

A lakóparkban különböző szolgáltatás csomagokat vehetnek igénybe az itt élő idősek saját igényeik és szükségleteik szerint akár időszakosan is, ezeknek a csomagoknak a díja napi 0 és 12.650,- Ft között változik. A választható szolgáltatások listája: orvosi ellátás, nővérügyelet, mosás, takarítás, mentálhigiénés programok, gyógytorna, háziorvos, pszichiáter, napi 5x étkezés.

A létesítmény páratlan környezetben, egy 30 hektáros arborétum szerű parkban helyezkedik el, ahol tavak, vízesés, kilátó domb, erdős területek egyaránt megtalálhatók. A lakópark saját, rendkívül igényes mediterrán kialakítású Wellness és Termálfürdővel rendelkezik, amit bárki használhat, aki kikapcsolódásra vágyik. A lakóparkban a kényelem biztosítása érdekében étterem, cukrászda bolt, és fodrászat is a várja a lakóparkba költözötteket. A lakások magas műszaki tartalommal épültek, minden lakáshoz nagy, üvegkorlátos, panorámás erkély tartozik. A létesítmény őrzött, bekamerázott, beléptető rendszer garantálja az itt lakók biztonságát.

Az Aranykor Lakóparkban tehát mindenképpen megéri lakást vásárolni időseknek és befektetőknek egyaránt. Időseknek a magas színvonalú szolgáltatások a gyönyörű környezet és a biztonság jelentheti a lakópark vonzerejét, és a tudat, hogy egy értékálló örökséget hagynak szeretteikre. 

A lakópark célja hogy kiküszöbölje, azt a szükséghelyeztet, amibe sok család beleesik, amikor az utolsó pillanatban próbál megoldást találni szerettei ápolására. Így lehetőséget adunk az aktív nyugdíjas évek eltöltésére, úgy hogy a háttérben mindig jelen van a biztonság. Ez a befektetési lehetőség minden szempontból egyedülálló, ugyanis az Aranykor Lakóparknak nincs konkurenciája ebben a szegmensben, így az ingatlan értékének emelkedése is garantált.