Kezdőlap Fejlesztés „Ezüst minősítésű Felelős Foglalkoztató Vagyok” címet nyert az Egészségügyi és Szociális Intézmények...

„Ezüst minősítésű Felelős Foglalkoztató Vagyok” címet nyert az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága

Az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága a közelmúltban minősült az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. által meghirdetett „Felelős Foglalkoztató Vagyok” cím elnyerése érdekében. A minősítést végzett szervezettől kapott tájékoztatás értelmében az intézmény elnyerte az „Ezüst minősítésű Felelős Foglalkoztató Vagyok” címet, az erről szóló oklevél hivatalos átadására pedig 2024. május 16-án került sor az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Piaristák tere 7. szám alatti központjában. Az eseményen jelen volt Dr. Papp Zoltán önkormányzati képviselő, az Esélyteremtési Bizottság tagja is, aki a városvezetés nevében is gratulált a díjhoz.

A benyújtott minősítési anyag alapkoncepciója az volt, hogy egy olyan foglalkoztató esetén, ahol a munkatársak zöme a segítő hivatásokban – például szociális munkás, idősgondozó, ápoló-gondozó, iskolai-óvodai szociális segítő, mentálhigiénés szakember, pszichológus, terápiás szakember, kisgyermeknevelő – tevékenykedik, különösen fontos az, hogy a munkáltató mindent megtegyen annak érdekében, hogy a munkavállalóinak testi, szellemi és lelki jól-létét támogassa. A segítőknek is szükségük van támogatásra azért, hogy hivatásukat a lehető legmagasabb szakmai színvonalon, a gondjaikra bízott emberek minél nagyobb elégedettségére tudják gyakorolni.

A minősítést végző szervezet értékeléséből kitűnt, hogy az intézmény különösen erős a tudástranszfer, a fizikai és mentális egészségi állapot megőrzése, valamint a közösségi és a társadalmi jól-lét támogatása terén. Ez azt jelenti, hogy az intézmény mindent megtesz a munkavállalók naprakész, magas szakmai színvonalú képzése érdekében, együttműködik felsőoktatási intézménnyel a duális képzés terén, változatos programokkal és szakmai lehetőségekkel támogatja a munkatársak mentális, fizikai és pszichikai egészségének megőrzését, törekszik az intézményen belüli és kívüli közösségi élmények biztosítására és sokszínű kommunikációs eszközökkel igyekszik a közvéleményt tájékoztatni, továbbá az intézményi identitást is erősíteni.

Az elért minősítési fokozat természetesen büszkeséggel tölti el az intézmény vezetését csakúgy, mint a fenntartó önkormányzat képviselőit. Kiváló visszajelzés arról, hogy az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága értékként kezeli a munkatársait, fejleszti képességeiket, elismeri őket, épít az elkötelezettségükre és egyúttal motiválja is őket arra, hogy készségeiket és tudásukat a szervezet hasznára kamatoztassák, növelve ezáltal az intézmény sikerességét, javítva az intézmény által a lakosság számára nyújtott szolgáltatások minőségét, színvonalát.