Kezdőlap Zenei élet FUR: Bond

FUR: Bond

Hélène Duret – Benjamin Sauzereau és Maxime Rouayroux társulásával létrehívott -francia-belga FUR triója második albumával csatlakozik a BMC Records katalógusához.

A Bond színtiszta jazz, amelyben ugyanakkor a hallgató kiszámíthatatlan zenei váltások egész sorát, stílusok és műfajok valószínűtlen keveredését élheti végig: balladák, groove-os szakaszok, blues témák, slágerszerű szösszenetek, hipnotikusan ismétlődő motívumok és pszichedelikus színek követik egymást.

A trió számára talán a legbecsesebb mégiscsak az a pop stílusjegyeit magán viselő dallamvezetés, amit helyenként zajok törnek meg, hogy a dallam helyett a hangszínek válhassanak dominánssá.

Hélène Duret klarinétművész-zeneszerző 2017-ben alapította Synestet kvintettjét, majd nem sokkal később ennek a zenekarnak a tagjaiból alakította meg a FUR triót. Az együttest a francia és a belga jazzszíntérhez fűzik a legerősebb szálak: a francia származású zenekarvezető több mint egy évtizeden át élt Belgiumban, és a FUR is ebben az időszakban kezdte meg működését.

Duret azóta bekerült az európai jazz még több országhatáron átívelő vérkeringésébe, játszik például Daniel Erdmann Thérapie de couple nevű sztárszextettjében, Vincent Courtois és Théo Ceccaldi oldalán.