Kezdőlap Kecskemét Ismét illegális hulladéklerakó személy kilétét derítette fel a Városrendészet

Ismét illegális hulladéklerakó személy kilétét derítette fel a Városrendészet

Pár napja Böde János Zoltán képeket posztolt a Kisfái City lakói facebook csoportban, amelyeken nagy mennyiségű illegális hulladék látható. A városrendészek Winkler Zsolton keresztül felvették a kapcsolatot a posztolóval a külterületen lévő helyszín pontos beazonosítása miatt.

A Városrendészet külterületi szolgálata a megadott helyszínre ment, ahol ismeretlenek közel 50 zsáknyi illegális hulladékot helyeztek el. Jó szokásukhoz híven a városrendészek nem mentek el a szemét mellett, hanem utánajártak, ki szabadulhatott meg ott a hulladéktól.

A felügyelők elkövetőt rövid időn belül beazonosították. A hulladék tulajdonosa beismerte tettét, a városrendészektől jövő hét keddig kapott haladékot a hulladékudvarba történő szállításra és a hulladékudvar mérlegjegyének bemutatására.

A felügyelők az elkövetővel szemben eljárást kezdeményeztek, mivel az illegálisan elhelyezett hulladék közterületről történő elszállítása nem mentesíti a szemetelőt az általa elkövetett jogsértés következményeitől.

Dr. Német Zsolt, a Városrendészet vezetője továbbra is arra kéri a lakosságot, hogy segítsék a Városrendészet munkáját, hiszen az illegális hulladék megszüntetése, illetve felszámolása közös érdekünk. Amennyiben illegális hulladék elhelyezését észlelik, vagy lerakóhelyet látnak, kérem, hogy hívják a Városrendészetet a 20/621-5599-es számon, vagy használják az intézmény honlapján lévő lakossági bejelentő felületet (https://kecskemetivarosrendeszet.hu/ugyintezes/lakossagi-bejelento).