Kezdőlap Diákélet K&H állatbarát ligettel gazdagodott a Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola

K&H állatbarát ligettel gazdagodott a Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola

A K&H-Bank Zrt már évek óta előtérbe helyezi a fenntarthatóság ügyét.

2022-ben indítottuk el K&H hűsítő ligetek programunkat, amely keretében az ország minden táján, összesen 100 oktatási intézményben összesen 555 fát és 1110 bokrot ültettünk el a 10 millió Fa Alapítvány szakmai együttműködésével.

A népszerű programot továbbfejlesztettük, és tavaly ősszel meghirdettük K&H állatbarát ligetek programunkat.

A kezdeményezés hármas célja, hogy változatos növényekkel és állatlakhelyekkel növelje a zöld felületet, támogassa a biodiverzitást a köznevelési intézmények udvarán, valamint formálja a gyermekek környezetvédelmi szemléletét.

A programra több mint 300 magyar oktatási intézmény jelentkezett. A 30 nyertes intézmény között köszönthettük a Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolát is. A liget névtábláját BoldogAndrea intézményvezető vehette át Madácsi Józseftől, a K&H Csoport Kecskemét lakossági ügyfélpont területi vezetőjétől.

2024.05.02-án az iskola lelkes tanulóival, pedagógusaival, valamint a 10 millió Fa Alapítvány szakmai együttműködésével, együtt ragadtunk szerszámot, és ültettük a fákat, bokrokat, fűszernövényeket mintegy 100m2 területen játékos programokkal, kincskereséssel egybekötve. Az állatokat rovarbarát növények, madárodúk, – etető, -itató és sünlakhely csalogatja a ligetbe. Így egy változatos zöld oázis jöhet létre az intézmény udvarán, a gyerekek pedig a növények jótékony hatásai mellett az állatokat is közelebbről megfigyelhetik.

Bízunk benne, hogy az ebben az iskolában/óvodában kialakított zöld terület éven belül szép parkká teljesedik ki, és a gyerekek többféle rovarral – köztük csodás pillangókkal –, madárral és sünnel találkoznak majd, és ezáltal még jobban kötődnek majd a természeti értékekhez.