Kezdőlap Gasztro Kóstoljon bele a főzés felszabadító hangulatába!

Kóstoljon bele a főzés felszabadító hangulatába!

Pulai Katalin 2017-ben nyitotta Kecskeméten az OHANA Gasztroklub és Főzőiskolát.  Mára túl van 700 programon, és több mint 7000 vendég szerzett itt különleges élményt, akiknek fele törzsvendéggé vált. De mi a siker receptje? 

ALAP Végy egy rendívül lelkes és lendületes, fáradságot nem ismerő embert, aki a főzésre, mint művészetre tekint, akinek a konyha szentély. Aki pénzt és energiát nem kímélve bejárta a világot, meglátogatta az általa nagyra tartott éttermeket, azok séfjeinek boszorkánykonyháit. Aki nem csak az általa megálmodott, szakértő cukrászok és séfek közreműködésével működő gasztroklubot és annak kínálatát fejleszti folyamatosan, hanem saját magát is. Marketing szakember, aki szakácsiskolát végzett, Nápolyban tanult pizzát sütni, mellette barista is… (és manapság színészi babérokra is tör, de erről majd később.)

HOZZÁVALÓK Rendezz be egy kiválóan felszerelt, a legmodernebb eszközökkel megtámogatott konyhát, mely igazából olyan, mint álmaink amerikai konyhás nappalija, egy hatalmas étkezőasztallal (meg egy méretes, négy évszakos terasszal). Ahol a „munka” nem a főzésnek nem abban az értelmében folyik, hogy mindenki jegyzetel, egyszerre vágja a hagymát, vezényszóra szórja a fűszereket és pontosan kimért mozdulatokkal keveri a levest, miközben a séf leordítja a fejekről a szakácssapkát. Ohana azt jelenti: család. Itt a cél az, hogy a vendégek (akár a tematikus esten először összetalálkozók, akár a helyet kibérlő családok, baráti társaságok, cégek) egy kellemes estét töltsenek el közösen, igazán jól érezzék magukat az itt töltött három óra alatt. Hogy azok, akik az este elején még idegenek voltak, az esemény végére akár barátokká váljanak, akik ismerték egymást, még közelebb kerüljenek a másikhoz. Miközben sokat tanulnak és tapasztalnak, hiszen közösen alkotnak, kiváló szakemberek segítségével.

FŰSZEREZÉS A tematikus kurzusokon (mint a „HOLA MÉXICO!”, a „LA PASTA FRESCA”, a „PÁRIZSI BISZTRÓ”, a „FONDÜ”, a „PIZZA LELKE” vagy a „BEST BURGERS” különböző nemzetek ételeivel, azok történetével, hátterével (és főleg elkészítésével, majd elfogyasztásával) foglalatoskodnak a résztvevők, az adott ország konyháját kiválóan ismerő szakácsok támogatásával. Az ízek, zamatok már így is különleges élményt kínálnak, de még ennél is jobban meg lehet fűszerezni egy gasztroestet. Volt már itt sör, whiskey kóstoló, gasztrofotózás is, de igazán különleges ízt ad az Ohana Gasztroklub és Főzőiskola kínálatának a legújabb eseményük: a gasztroszínház, pontosabban: gasztrokrimi, ahol a finom étkek elfogyasztása mellett azt is ki kell deríteni, ki a gyilkos a társaságban! Mert az is van ám, egy remek sztori és hozzá illő menüsor kíséretében. Ezeken az estéken a hangsúly nem a főzésen van (de azért természetesen abba is belekóstolnak a résztvevők), hanem a rejtély megoldásán. És itt kap új szerepet Katalin, aki most nem szakácsként, hanem nyomozóként lép színre. Az első előadás (mely egy szőlőbirtokon játszódik) sikere után már készül a következő darab. Hogy a program után ne kelljen nyomozni, tessék figyelni az OHANA Gasztroklub és Főzőiskola web, illetve Facebok oldalát a részletekért (www.ohanagasztro.hu; FB/ohanagasztro)! 

RÁADÁS Ohana Apartman: azok számára, akik a vacsora fogyasztását kis alkohollal szeretnék megtámogatni, és már nem ülnek autóba, egy 2 szoba+ nappalis, 70 m2-es luxus berendezéssel kialakított apartmant áll rendelkezésre (májustól szeptemberig kültéri fűtött medence használattal). Természetesen nem csak a gasztroklub vendégei vehetik igénybe, mindenki számára nyitva áll, aki Kecskeméten (és annak csendes utcájában) szeretne néhány nyugodt napot eltölteni.

TOVÁBBI RÉSZLETEK:

6000 Kecskemét, Énekes utca 120. 

[email protected]

+36 70 518 1312