Kezdőlap Kecskemét MÁSODSZOR IS KATTANT A BILINCS

MÁSODSZOR IS KATTANT A BILINCS

Több mint egy tucat bűncselekményt elkövetett egy 24 éves kecskeméti férfi, akit korábban már őrizetbe vettek, de ismét bűnözött és ezúttal sem úszta meg a felelősségre vonást.

Egy 24 éves kecskeméti férfit vettek őrizetbe a vármegyeszékhely nyomozói 2023. október 11-én, mivel kamerafelvételek, tanúk és a beszerzett bizonyítékok azt igazolták, hogy több mint egy tucatszor lopott másfél hónap leforgása alatt.

A férfi szeptembertől kezdődően nyolcszor fordult meg élelmiszerboltokban úgy, hogy nem fizetett a termékekért, amiket elvitt. A kasszasoron még kipakolta az árucikkeket a kosarából, majd miután a kasszás lehúzta őket, a táskájába tette és elszaladt velük. Zsákmányai között csokoládék, mosókapszulák, téli szalámik, alkoholos italok és kolbászok szerepeltek. Ceglédi drogériákból 25 parfümöt lovasított meg mindösszesen két hét alatt, ezzel több százezer forint kárt okozva. Attól se riadt vissza a tolvaj, hogy családi házba törjön be, és hozzon el mindent, amit csak tud: mosógépet, bojlert, mikrót, TV-t, takarítógépet és csaptelepeket.

A rendőrök – a kihallgatását és őrizetbe vételét követően – kezdeményezték a férfi letartóztatását, amit a bíróság el is rendelt idén áprilisig. A napokban azonban ismét parfümöknek kélt lába több illatszerboltból, a nyomozók pedig hamar rájöttek; ezeket is ugyanaz férfi vitte el, mint a korábbiakat. A bolti szarkát újból elfogták és őrizetbe vették a lopások miatt.