Kezdőlap Fejlesztés Nem csak fejlődött, gyarapodott is

Nem csak fejlődött, gyarapodott is

Nőtt a lakosságszám a településen

Jászszentlászló azok közé a települések közé tartozik, ahol az elmúlt években nőtt a lakosságszám. Mindez meghatározta a fejlesztések irányát is.

„Körülbelül száz fővel nőtt a település lélekszáma. Ennek az oka egyrészt a betelepülés, másrészt egyre többen vállalnak gyermeket a helyben lakók közül is. Tíz éve még csak 12–13 új ovisunk volt egy évben, jelenleg több mint húsz beiratkozónk van” – mondja Patyi Norbert alpolgármester. Mindez meghatározta a fejlesztési irányokat is. TOP-forrásból valósult meg az iskola épületeinek – valamint a gyermekétkeztetési konyha – energetikai korszerűsítése, amelynek során a hőszigetelés, a gépészeti felújítás mellett az iskolára napelemeket is telepítettek, így csökkentve az energiaköltségeket. Az egyre bővülő gyermeklétszám miatt egy új bölcsődét is épített a település – szintén TOP-támogatásból. A korábbi intézmény mindössze 10 gyermeket tudott ellátni, az új viszont már 26 fős.

   A helyi gazdaság erősítése mellett a közösségépítést is szolgálta a helyi piac fejlesztése – tette hozzá az alpolgármester. A beruházás keretében a területen áram- és vízvételi lehetőségeket alakítottak ki, javultak a higiéniai feltételek és az infrastrukturális lehetőségek.

   Már TOP Plusz forrásból történt meg a faluközpont fejlesztése. Ennek keretében öt helyszínen közterületek újultak meg közösségi és rekreációs céllal. A falu játszóterét áthelyezték a sportpálya melletti, a funkció betöltésére alkalmasabb helyszínre. Két új helyszínen pedig pihenőparkot alakítottak.

   Az elmúlt években Jászszentlászlón nagy hangsúlyt kapott a csapadékvíz-elvezető rendszer javítása, bővítése is, amely elsősorban a villámárvizek okozta károk megelőzését szolgálta. És rendkívül fontos volt az új, legkorszerűbb technikával ellátott szennyvíztisztító telep megépítése is – ugyanis a korábbi létesítmény már nem tudta ellátni Jászszentlászlót és Szankot.